Vinete cu sos de rosii si mozzarella

de Oana in Mancaruri de legume, 12 Sep 2014 | 7998 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 300 gr mozzarella proaspata
  • 2 rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • 100 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • oregano
  • busuioc
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu sos de rosii si mozzarella:

Vinetele se spala si se taie rondele mai grosute. Se pun intr-o tava pe hartie de copt, se stropesc cu ulei de masline si se sareaza usor. Se pune tava in cuptor, la 200 grade, pentru 15 minute, pana vinetele se inmoaie usor.

Intre timp se pregateste sosul de rosii. Eu am avut si cateva rosioare cherry. Se pun toate rosiile in blender impreuna cu cateii de usturoi si se mixeaza de cateva ori, sa nu fie chiar pasta. Intr-o craticioara se pun cateva linguri de ulei de masline, apoi se toarna rosiile si se amesteca putin. Se pun sucul de rosii, sare, piper, oregano si busuioc uscat. Se pune capacul si se lasa sa dea cateva clocote.

Intr-un vas termorezistent ce va merge la cuptor se pune putin sos de rosii, apoi se asaza felii de vinete, deasupra bucatele de mozzarella proaspata, apoi iar putin sos de rosii si urmeaza iar un strat de vinete. Se formeaza turnulete de vinete si se termina cu un strat de mozzarella. Se mai presara putin busuioc deasupra si se pune tava in cuptorul deja incins, tot la 200 grade, pentru 15 minute sau pana cand mozzarella de deasupra se topeste si se rumeneste foarte putin.

Un deliciu, cu cateva frunzulite de busuioc proaspat deasupra, mmmmmm!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu sos de rosii si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci la ceaun