Vinete impanate-reteta reinterpretata

de abetina in Mancaruri de legume, 21 Aug 2018 | 2532 vizualizari

 

"Provocarea GastroArt"

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru parjoale:
  • 1 kg carne de oaie tocata, se poate folosi orice fel de carne cat mai slaba
  • 1 ceapa mare
  • 2 oua
  • 2 linguri faina de grau
  • 1 gogosar rosu
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita amestec ierburi cu boia
  • 1 lingurita maghiran
  • 1 varf de cutit de piper macinat
  • 50 ml ulei de masline
  • Ingrediente pentru vinetele impanate:
  • 2 vinete mari, lungi,frumoase si foarte elastice
  • 1 kg rosii galbene, au un gust deosebit
  • 200 gr rosii cherry
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita sare
  • 4 oua de gainusa americana, micute, hranite doar in mod natural cu graunte
  • 3 ardei iuti
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete impanate-reteta reinterpretata:

  Am reinterpretat reteta dupa gusturile si preferintele familiei mele, am dat o nota aparte si cu mana pe inima as putea sa spun ca a iesit ceva absolut delicios. Am folosit carne de oaie din spatiul carpato danubiano pontic, bio cum le place europenilor, cu gust specific, dar sanatos cum i-ar placea marelui maestru Radu Anton Roman, sper sa placa si publicului cititor din mediul on line care iubeste mancarea buna.
  

Mod de preparare pentru parjoale:
Se pune carnea tocata intr-un vas, peste carne se adauga ouale, faina de grau, ceapa si gogosarul mixati dar nu facuti praf, sa fie bucatele potrivit de mari sa placa privitorului, dar si degustatorului; se adauga ierburile aromate, sare, piper macinat si se omogenizeaza compozitia. Se ung mainile cu ulei de masline si se formeaza parjoale sub forma de bilute care se coc in tava in care s-a pus hartie de copt. Se coc doar pe o parte, la copt grasimea se elimina si raman niste parjoale divine.


  Mod de preparare pentru vinetele impanate:
   Se taie coditele la vinete, se feliaza pe lungime cam de 1 cm., de la varf spre codita, lasand cativa cm netaiati, asa incat vanata sa nu se imprastie si se pun in tava, se pun parjolute intre felii, se sparg ouale de gainusa americana si se pun intre feliile de vinete, se adauga sucul de rosii galbene ce au fost mixate la blender, sare, rozmarin, se orneaza cu rosii cherry, ardei iuti si foarte iuti, se pune capac peste tava si se da tava la cuptor pentru circa o ora. Cu vreo 10 minute inainte de a opri focul, se ia capacul sa se rumeneasca frumos si sa capete alt gust si alta culoare.

Sa aveti pofta, dragilor si sa va amintiti cu placere de marele om Radu Anton Roman!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete impanate-reteta reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite