Vinete in stil grecesc

de Ksenya in Mancaruri de legume, 9 Oct 2018 | 11460 vizualizari

 

Vinetele preparate astfel le-am mancat in Grecia.
Mi-a placut mult si am zis  sa postez reteta.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete potrivite
  • 4 rosii mari sau o cutie de rosii taiate cubulete
  • 1 ceapa mare tocata
  • 3-4 catei usturoi tocati
  • 2-3 linguri ulei de masline pentru stropit vinetele
  • 3-4 linguri ulei de masline pentru calit
  • 200 g feta data prin razatoare
  • oregano
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete in stil grecesc:

Vinetele le spalam, eliminam codita si le taiem pe lung in 4 sau 6 buc.

Presaram cu sare si le lasam 30 minute.

Le clatim sub jet de apa si le tamponam cu un prosop de bucatarie.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam vinetele, presaram piper si stropim cu ulei masline. Dam tava la cuptor pentru 20-30 minute. Transferam vinetele intr-o tava mai mica si mai inalta decat cea de aragaz.Eu am avut de ceramica.

Separat, intr-o tigaie calim ceapa si usturoiul in ulei, cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam rosiile si oregano, lasam pe foc 8-10 minute, potrivim de sare.

  Adaugam sosul rezultat in tava cu vinete.

Presaram cu feta si dam la cuptor pentru 15-20 minute.

Se servesc atat reci cat si calde cu paine prajita sau lipii.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In perioada postului se poate renunta la feta

2

Alegeti vinetele moi, astfel nu vor avea seminte multe

3

in caz ca sosul vi se pare acru, adaugati jumatate de lingurita zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete in stil grecesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci si legume la cuptor