Vinete la cuptor cu mozzarella si cascaval

de Mihaela11_jo in Mancaruri de legume, 17 Sep 2013 | 21296 vizualizari

 

Ideea initiala a fost sa pregatesc "melanzane alla parmigiano", dar cum am uitat sa cumpar parmezan si fiind in criza de timp , am recurs la inlocuirea parmezanului din reteta cu cu cascaval ras.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 1 kg de rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • o legatura de frunze de busuioc verde
  • 250 g branza mozzarella
  • 150 g cascaval ras
  • sare dupa gust
  • ulei de masline virgin
  • piper proaspat macinat dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete la cuptor cu mozzarella si cascaval:



Vinetele se spala, se taie in felii de cca 1,5 cm grosime si se sareaza; se lasa 20 de minute.


Rosiile se oparesc ,se curata de coaja si se taie marunt.


Intr-o tigaie teflonata se caleste usturoiul taiat marunt in ulei de masline virgin 2-3 minute, pana cand usturoiul ia o culoare aurie si se adauga rosiile; se sareaza si se pipereaza dupa gust.


Tigaia se acopera cu un capac si se lasa la fiert la foc mediu cca 15 minute pana sosul se ingroasa.


Se indeparteaza excesul de apa de pe vinete cu ajutorul servetelelor de bucatarie.


Vinetele se ung cu ulei de masline si se prajesc intr-o tigaie teflonata.


Intr-un vas de pyrex de 20/30 cm se aseaza un strat de vinete, apoi jumatate din sosul de rosii.


Se pune jumatate din branza mozzarella taiata cubulete si se presara cu cascaval ras si frunze de busuioc.


Se pune din nou un strat de vinete, sos de rosii , mozzarella, cascaval si frunze de busuioc.


Se stropeste cu putin ulei de masline si se da la cuptorul pre-incalzit la 200 grade C 20-25 de minute pana se rumeneste.




Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Se poate manca atat calda cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete la cuptor cu mozzarella si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Mihaela11_jo 1

24.10.2013, 19:26

nico

kristinaberinde 1

09.11.2013, 12:30

bravo

babi5 1

18.05.2014, 20:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Conopida la cuptor cu sos Bechamel