Vinete marinate

de ianculubita in Conserve, 11 Sep 2011 | 8754 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg de vinete
  • 500g gogosari
  • 1capatana de usturoi
  • 1l ulei
  • 1l otet
  • sare,piper
  • frunze de dafin
  • frunze de telina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete marinate:

Vinetele spalate,sterse,se curata de coaja in zebra,se taie rondele mai groase,se presara cu sare si se lasa la scurs,dupa care se prajesc in ulei incins si se scot intr-o sita sau supiera;

gogosarii spalati,curatati,taiati in cuburi sau julien,se calesc in acelasi ulei si se scot si ei tot intr-o sita;

aceste ingrediente prajite se lasa sa se scurga de ulei pana a doua zi,cand se pun in borcane mici,intercalat vinete cu ardei,printre ele cate putin usturoi pisat iar deasupra cateva frunze de telina;

separat se fierbe otetul cu apa(1cana otet cu 3cani apa),dupa gustul fiecaruia,sare,piper,frunze de dafin,dupa ce s-a racit se toarna in borcane(atentie sa nu ramana bule de aer),se infileteaza capacul si se pun la fiert doar 5 min.din momentul in care apa clocoteste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete marinate" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Lau 1

11.09.2011, 21:56

trebuie sa fie bune

adry88 1

12.09.2011, 21:12

MIUTA 1

13.09.2011, 13:35

Nu am facut niciodata dar cred ca sunt delicioase
Am pus reteta la favorite si o sa fac si eu,imi place

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Sfecla rosie in otet