Vinete parmigiana

de Irina in Mancaruri de legume, 4 Sep 2013 | 4344 vizualizari

 

O nebunie de mancare, pe care de multa vreme vreau sa o fac!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 6 rosii coapte (sau suc de rosii)
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 250 g parmezan
  • busuioc proaspat
  • sare
  • piper
  • chili (facultativ)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete parmigiana:

E ceva de migalit la reteta de vinete parmigiana, dar merita tot efortul!


Vinetele, taiate felii pe lungime, le-am sarat si le-am lasat la scurs.


Intre timp am preparat sosul de rosii:


Am calit putin ceapa si usturoiul tocate marunt, am adaugat rosiile decojite (eu le dau pe razatoare) si am lasat la fiert. Am condimentat cu sare, piper, busuioc si am adaugat si putin chili.


Feliile de vinete le-am spalat, le-am tamponat si le-am dat prin faina.


Am pus ulei la incins intr-o tigaie si am prajit fiecare felie de vanata pe ambele parti, la foc rapid.


Parmezanul l-am dat pe razatoare.


Intr-o tava de sticla termorezistenta am pus un strat de sos de rosii, apoi am aranjat doua felii de vinete, una langa alta. Bine, la mine s-au suprapus putin, pentru ca nu e suficient de lunga tava, dar cu atat mai bine, ca a iesit preparatul mai inalt.


Peste vinete am pus sos de rosii si am presarat parmezan.


Am pus al doilea strat de vinete, sos, parmezan si am continuat la fel si cu al treilea.


Am pus vasul la cuptor cam 30 minute, pana s-au contopit bine vinetele cu sosul si cu parmezanul.


Am lasat putin la racit, am taiat cu grija si am servit cu mare placere!


Delizioso!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete parmigiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

babi5 1

04.09.2013, 21:51

diaconta 1

04.09.2013, 22:20

Super

Lia_ 1

05.09.2013, 07:15

e de retinut

singura problema ar prajitul vinetelor in ulei ca absorb grasime mai mult decat cartofii prajiti dar au gust bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu legume