Vinete si ardei umpluti

de ala_oancea in Aperitive / Garnituri, 8 Iul 2009 | 4166 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 3 ardei
  • 100 gr orez fiert
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 150 gr patrama de curcan
  • sare, piper, boia, delikat
  • 50 gr cascaval
  • rosii cherry
  • 1 ou
  • Sos:
  • 125 gr smantana
  • 1/2 capatana de usturoi
  • sare
  • marar
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete si ardei umpluti:

Vinetele se taie in jumatate pe lung, se scobesc de miez, se sareaza si se lasa deoparte. Ardeii se taie si ei in jumatate si se curata de seminte.
Se caleste ceapa si ardeiul in putin ulei, se adauga pastrama taiata cubulete, apoi miezul de la vinete. Se condimenteaza, iar cand sunt gata se amesteca cu orezul fiert. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu oul crud. Se umplu vinetele si ardeii cu amestecul de orez, se presara deasupra cascaval ras si se aseaza jumatati de rosii cherry. Se aranjeaza intr-un vas de yena in care se toarna apoi o cana de apa si se coc aproximativ o ora. Am servit cu sos de smantana cu usturoi si marar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete si ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Bunica 1

08.07.2009, 18:51

usor de preparat,dar si mai usor de mancat.

Oana 1

09.07.2009, 16:04

Asa e! Ne primesti la masa?

ala_oancea 1

10.07.2009, 15:06

Poftiti, poftiti !

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mille-feuille de legume