Vinete si dovlecei cu usturoi pentru iarna

de Bunica in Conserve, 11 Sep 2009 | 104028 vizualizari

 

Va da bunica o reteta de va lingeti pe degete, dar sa mancati cu prudenta ca este foarte grea. Poate fi folosita ca aperitiv sau salata.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete potrivite
  • 2 dovlecei
  • usturoi
  • patrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper boabe
  • otet
  • apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete si dovlecei cu usturoi pentru iarna:

Se curata vinetele pe lungime (1cm da, unul nu), se taie rondele, se sareaza si se lasa 10 minute.  In acest timp se curata dovleceii de coaja, se taie rondele de 1 cm grosime, se spala si se lasa la scurs.

Se spala apoi vinetele, se sterg si se prajesc. Se scot intr-un castron. Se prajeste si dovlecelul.

Se asaza intr-un borcan de 800 g un rand de vinete, unul de dovlecei, usturoi pisat, patrunjel taiat marunt si tot asa pana se umple borcanul. Ultimul rand sa fie de patrunjel. Se face o solutie dintr-o parte otet si doua parti de apa, o lingura de sare la litrul de lichid si 1 lingurita boabe de piper si se toarna in borcane. Solutia sa fie calduta. Se capseaza borcanele si se pun in camara pentru iarna.

TIPS-URI

1

Cantitatile pentru solutia ce se toarna pesete vinete le masurati in functie de cate borcane aveti.

2

La un borcan puteti pune cu ceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete si dovlecei cu usturoi pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Mitinita 1

16.08.2011, 23:10

tot eu pe mine nici toamna nu ma prinde cu ele in camara ca de abia le-am pus si de abia astept sa desfac borcanul. Cu rosii oare nu ar merge?

alinutza1983 1

30.08.2011, 15:14

Doamne Bunica, de cand caut reteta asta! mancam asa ceva la camin, de la o colega basarabeanca...pe atunci nu prea ma omoram eu cu gatitul, asa ca nu mi-a trecut prin cap sa cer reteta! spune-mi te rog Buni draga, borcanele asa capsate nu mai trebuie bagate la cuptor? nimic de genul asta?..

p.s: mi-am luat vinete si dovlecei, special sa imi fac vreo cateva borcanele din astea!

alinutzika 1

30.08.2011, 15:55

si eu o sa fac in curand...pare o reteta tare buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ardei cu vinete