Vinete si dovlecei cu usturoi pentru iarna

de Bunica in Conserve, 11 Sep 2009 | 104402 vizualizari

 

Va da bunica o reteta de va lingeti pe degete, dar sa mancati cu prudenta ca este foarte grea. Poate fi folosita ca aperitiv sau salata.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete potrivite
  • 2 dovlecei
  • usturoi
  • patrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper boabe
  • otet
  • apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete si dovlecei cu usturoi pentru iarna:

Se curata vinetele pe lungime (1cm da, unul nu), se taie rondele, se sareaza si se lasa 10 minute.  In acest timp se curata dovleceii de coaja, se taie rondele de 1 cm grosime, se spala si se lasa la scurs.

Se spala apoi vinetele, se sterg si se prajesc. Se scot intr-un castron. Se prajeste si dovlecelul.

Se asaza intr-un borcan de 800 g un rand de vinete, unul de dovlecei, usturoi pisat, patrunjel taiat marunt si tot asa pana se umple borcanul. Ultimul rand sa fie de patrunjel. Se face o solutie dintr-o parte otet si doua parti de apa, o lingura de sare la litrul de lichid si 1 lingurita boabe de piper si se toarna in borcane. Solutia sa fie calduta. Se capseaza borcanele si se pun in camara pentru iarna.

TIPS-URI

1

Cantitatile pentru solutia ce se toarna pesete vinete le masurati in functie de cate borcane aveti.

2

La un borcan puteti pune cu ceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete si dovlecei cu usturoi pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Mitinita 1

16.08.2011, 23:10

tot eu pe mine nici toamna nu ma prinde cu ele in camara ca de abia le-am pus si de abia astept sa desfac borcanul. Cu rosii oare nu ar merge?

alinutza1983 1

30.08.2011, 15:14

Doamne Bunica, de cand caut reteta asta! mancam asa ceva la camin, de la o colega basarabeanca...pe atunci nu prea ma omoram eu cu gatitul, asa ca nu mi-a trecut prin cap sa cer reteta! spune-mi te rog Buni draga, borcanele asa capsate nu mai trebuie bagate la cuptor? nimic de genul asta?..

p.s: mi-am luat vinete si dovlecei, special sa imi fac vreo cateva borcanele din astea!

alinutzika 1

30.08.2011, 15:55

si eu o sa fac in curand...pare o reteta tare buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gazpacho: Rețeta simplă și rapidă pentru o supă delicioasă de vară

pe 21.06 la 16:31

Placinte daneze cu caise - Un desert rapid si delicios

pe 21.06 la 15:41

Tarta cu ciocolata, visine si cirese - Un desert delicios cu fructe

de laura_n 7

pe 21.06 la 14:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Vinete si dovlecei la borcan