Vinete umplute

de T I M E A in Mancaruri de legume, 2 Sep 2012 | 3040 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete mari
  • 250 gr pulpa de porc sau carne tocata
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 3 linguri orez
  • sare
  • piper
  • busuioc verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 rosii
  • felii de cascaval
  • optional: smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Spalam bine vinetele si le taiem codita. Scobim miezul cu ajutorul unui cutit sau cu o lingura.


Barcutele de venite le punem in apa clocotita si le lasam la fiert timp de 2-3 minute, apoi le scoatem si le lasam sa se scurga de apa.


Pregatim umplutura:


- miezul de vinete il dam prin masina de tocat carne apoi il prajim in wok catvea minute in 2 linguri de ulei de masline


- pulpa de porc o tocam impreuna cu morcovii, ceapa si usturoiul si apoi o calim timp de 5 minute


- orezul il fierbem in apa cu putina sare, insa nu trebuie sa fie fiert foarte tare


Amestecam apoi aceste trei compozitii si adaugam sarea, piperul si busuiocul taiat marunt.


Umplem jumatatile de vinete cu compozitia rezultata si le asezam intr-o tava unsa cu putin ulei.


Taiem rosiile felii si asezam cate 2-3 felii peste fiecare jumatate de vanata umpluta.


Dam la cuptorul preincalzit la 175-180 grade timp de aprox 30-35 minute.


Scoatem din cuptor si asezam deasupra felii de cascaval ( optional, eu personal mananc fara :) )


Mai lasam 3-4 minute cat sa se topeasca cascavalul, apoi scoatem din cuptor si servim cald.


Sa aveti pofta!


Se poate servi cu smantana. De fapt chiar recomand cu smantana pt ca este foarte gustoasa asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

T I M E A 1

02.09.2012, 21:56

Ma bucur mult ca va plac vinetele mele umplute . pupici la toata lumea

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:31

DIANA B 1

24.07.2015, 08:52

Sunt multe retete aici cu vinete umplute , dar reteta ta m-a atras cel mai mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

10004 puncte

oanapl

7402 puncte

mihaelar63

6978 puncte

Rocsi

3878 puncte

Panacris

3449 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec cu branza de vaci si merisoare
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute