Vinete umplute

de alldayspice in Mancaruri de legume, 30 Sep 2013 | 2800 vizualizari

 

minunate!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete (cca 500 g buc)
  • 3-4 rosii cherry
  • 1 ardei gras (rosu/galben)
  • 1 ceapa rosie mare
  • ardei chili
  • 1 cutie rosii (puteti folosi rosii proaspete)
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Pentru inceput, spalam si taiem  in doua, pe lungime, vinetele. Daca aveti un cutit cu lama ceramica, folositi-l, astfel vinetele nu se oxideaza.

Scobim vinetele iar miezul il taiem bucatele pentru a le pune in umplutura.

Pe aragaz punem o oala/tigaie, adaugam ulei de masline (3-4 linguri), ceapa tocata marunt, ardei chili (cat doriti), sare si punem capac. Lasam cca 5 minute pentru a se gati ceapa la foc mic. Adaugam miezul taiat, ardei gras si lasam la gatit pentru cca 10 minute. Amestecam destul de constant pentru a nu se lipi continutul de fundul oalei/tigaii.

Cand observam ca amestecul este destul de gatit, adaugam conserva de rosii si mai lasam cca 5 minute. Condimentam cu piper.

Asezam intr-o tava/vas yena (uns in prealabil cu ulei de masline) vinetele, punem putin ulei de masline peste ele, adaugam umplutura, mozzarella rupta bucati, patrunjel tocat, rosii cherry taiate jumatati, stropim inca putin cu ulei de masline si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade celsius pentru cca 40 minute ori pana cand se observa ca vinetele sunt gatite.

Le servim calde ori reci. Sunt la fel de bune :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

alldayspice 1

01.10.2013, 15:08

ms frumos! calda, e frig afara

Alina26 1

01.10.2013, 15:16

arata wowww..!!!!

Angelina_Elena 1

03.10.2013, 14:58

Imi plac mult vinetele umplute!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete