Vinete umplute cu orez nedecortificat

de rivka in Mancaruri de legume, 11 Aug 2010 | 3499 vizualizari

 

foarte satioasa, gustoasa si usor de facut

 

INGREDIENTE

  • 1 ceasca maricica orez nedecortificat
  • 2 vinete micute
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 5 linguri ulei masline
  • 1 lingurita condimente provencaalse
  • patrunjel uscat fin
  • 4 placi subtiri cascaval olandez
  • hartie de copt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute cu orez nedecortificat:

Orezul se fierbe in apa 15 minute dupa instructiunile de pe ambalaj.Se scurge de apa si se lasa sub capac.


Vinetele se curata de coaja fasii cu un cutit special de curatat cartofi/legume.Se taie in 2 pe lungime si se scobesc de miez cu ajutorul unei lingurite. Jumatatile se ung cu mana curata cu putin ulei de masline si se pun in tava de cuptor pe hartie de copt. Miezul rezultat prin scobire se toaca se aseaza in cratita impreuna cu ceapa tocata fin, ardeiul rosu tocat fin , catelul de usturoi tocat fin si 4 linguri ulei masline si se dau la foc mic amestecandu-se din cand in cand pana legumele se inmoaie.


Se opreste focul si se amesteca aceasta compozitie cu 3 linguri de orez , 1 lingurita de condimente provensale . Jumatatile de vinete se dau la cuptorul incalzit la cca 240 grade cca 10 minute.Se scot se umplu cu compozitia de miez cu ardei si ceapa si orez pregatita in prealabil.tava se acopera (cu capac sau folie de aluminii) si se da la cuptor cca 20 minute.In ultimele 5 minute se descopera , se pune deasupra fiecarei vinete o placa subtire de cascaval olandez si se mai lasa pana se topeste cascavalul.


Se scoate tava din cuptor.Se presara deasupra patrunjel fin pentru gust si aspect. Se servesc calde pe un pat din orezul ramas si alaturi de rosii proaspete.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu orez nedecortificat" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Sylvia 1

12.08.2010, 13:28

Vai cum pot sa arate, superbe, tare mult imi place reteta. Nu prea am timp acum ca e piticul in vacanta si ratez ce bunatati faceti.

rivka 1

12.08.2010, 14:21

multumsc mult silvia, esti tu draguta ca intotdeauna! adevarul e ca si mie mi-e cam "lene" sa postez.

adry88 1

30.05.2011, 21:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Drob de ciuperci,vinete si dovlecei