Vinete umplute cu quinoa

de anca_rm in Mancaruri de post, 14 Oct 2016 | 1183 vizualizari

 

Aceasta reteta este ideala pentru cei care nu consuma carne sau pentru cei care doresc sa reduca consumul ei . Este o reteta ideala si pentru perioada de post daca este servita fara iaurt sau smantana.
Vinata sau patlageaua vanata pe langa faptul ca este foarte gustoasa si versatile are si multe beneficii pentru consumatori . Este o sursa bogata de fibre si vitamine( A si B-uri ) acid folic si minerale . Prin proprietetaile pe care le are ne ajuta in detoxifiere,insomnia, la protejarea sistemului cardiovascular,este utila in curele de slabire oferind o senzatie de satietate, ajuta sistemul imunitar si previne balonarea si constipatia .
Mai multe indicatii si benefici ale patlaginei mai cititi voi pe internet sau in cartile de specialitate , eu va propun o reteta gustoasa , satioasa si sanatoasa .
 
 

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete maricele
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri quinoa fiarta
  • sare
  • piper
  • pudra de ghimbir
  • 50ml bullion
  • Extra :
  • 250 ml bullion
  • 100 ml apa
  • oregano
  • iaurt /smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute cu quinoa:

Vinetele le spalam si le taiem in jumate pe lungime . Cu ajutorul unei lingurite scobim mijlocul vinetei astfel incat sa facem loc pentru umplutura . Presaram vinetele cu sare si lasam sa stea.


Pana cand vinetele scobite lasa zeama ne ocupam de umplutura .


Ceapa o tocam si o calim in 2 linguri de ulei impreuna cu morcovul . Adaugam si miezul de vinete rezultat din scobire . Acest miez daca este bucati mai mari il taiem . Lasam legumele sa se caleasca si asezonam . Adaugam 50 ml bullion si quinoa . Eu in loc de piper folosesc pudra de ghimbir dar se poate folosi si piper si ghimbir.


Scurgem bine vinetele scobite de zeama lasata si le umplem cu compozitia. Asezam in tava si tunam pe langa ele 250ml bullion amestecat cu 100 ml apa si cu oregano. Dam totul la cuptorul incins la 180-200 grade pana cand intra bine scobitoarea in vinete . Deasupra se poate razui parmesan .


Servim cald cu o lingura de iaurt grecesc sau smantana .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu quinoa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

15.10.2016, 12:54

Catalina L 1

15.10.2016, 18:57

buna ideea, imi place quinoa

Gherca Daniela 1

16.10.2016, 08:06

o bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!