Vinete umplute (Yang Qiezi)

de nico15 in Porc, 1 Sep 2011 | 2488 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne de porc
  • 100 g de carne de crevete
  • 3 fire de ceapa verde
  • 3 linguri de sos de soia
  • 1 lingura vin alb sec
  • 1-2 linguri otet de orez
  • 1 lingura ilei de susan
  • ½ lingurita de sare si ½ de lingurita de piper
  • 16-18 felii de vanata taiate subtiri
  • ceapa verde
  • mazare
  • 3-4 morcovi
  • curry
  • zahar
  • unt  
  • Aluat pentru a trece vinetele:
  • 4 linguri de amidon
  • 3 linguri de faina
  • 2-3 oua
  • ½ de lingurita praf de copt
  • 3 linguri de bere  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute (Yang Qiezi):

Procedam in felul urmator, tocam carnea, adaugam ceapa verde tocata marunt, adaugam sosul de soia, otet de orez, vinul, uleiul de susan, sarea si piperul si amestecam bine.

Separat pregatim aluatul combinand toate ingredientele pana va iesi un aluat ca de clatite, prin care ulterior vom da vinetele noastre.

Taiem vinata in felii subtiri si punem amestecul de carne pe o felie deasupra ca un sandvish adaugam cealalta rondea de vanata, aceasta o vom trece prin aluat si o vom pune la prajit in wokul incins in care am pus ulei in prealabil, se pun 2-3 bucati odata, dupa ce s-a prajit pe o parte se prajeste si pe cealalta parte, cand sunt prajite se scot pe servetele absorbante, pentru a se lasa toata grasimea, vor trebui bine tamponate.

Pregatim un piure din morcov, punem la fiert morcovii si cateva boabe de mazare, dupa ce sunt fiert se scot baby morcovii si mazarea.

Intr-un cub de unt se soteaza mazarea si baby morcovii si un fir de ceapa verde, se lasa in asteptare.

Ceilalti morcovi se paseaza la blender, se adauga sare si curry dupa care vom lua o tigaie si adaugam 1-2 cuburi de unt, punem o lingurita de zahar si adaugam morcovii pasati, lasam cateva minute si piureul nostru este gata. Se aranjeaaza si serveste ca in imaginea alaturata. Aceasta reteta am pregatit-o dupa ce am citit o minunata carte a lui Radu Baiesu, "Bucataria chinezeasca pe intelesul romanului", foarte interesanta carte.

Pofta Buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute (Yang Qiezi)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Vinete umplute (Yang Qiezi)-0
Vinete umplute (Yang Qiezi)-1
Vinete umplute (Yang Qiezi)-2
Vinete umplute (Yang Qiezi)-3
Vinete umplute (Yang Qiezi)-4
Vinete umplute (Yang Qiezi)-5
Vinete umplute (Yang Qiezi)-6
Vinete umplute (Yang Qiezi)-7
Vinete umplute (Yang Qiezi)-8
Vinete umplute (Yang Qiezi)-9
Vinete umplute (Yang Qiezi)-10
Vinete umplute (Yang Qiezi)-11
Vinete umplute (Yang Qiezi)-12

COMENTARII (7)

nico15

nico15 1

01.09.2011, 13:33

Multumesc multtttttttttt

alinutzika

alinutzika 1

01.09.2011, 16:28

adry88

adry88 1

02.09.2011, 15:24

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!