Vinete umplute (Yang Qiezi)

de nico15 in Porc, 1 Sep 2011 | 3643 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne de porc
  • 100 g de carne de crevete
  • 3 fire de ceapa verde
  • 3 linguri de sos de soia
  • 1 lingura vin alb sec
  • 1-2 linguri otet de orez
  • 1 lingura ilei de susan
  • ½ lingurita de sare si ½ de lingurita de piper
  • 16-18 felii de vanata taiate subtiri
  • ceapa verde
  • mazare
  • 3-4 morcovi
  • curry
  • zahar
  • unt  
  • Aluat pentru a trece vinetele:
  • 4 linguri de amidon
  • 3 linguri de faina
  • 2-3 oua
  • ½ de lingurita praf de copt
  • 3 linguri de bere  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute (Yang Qiezi):

Procedam in felul urmator, tocam carnea, adaugam ceapa verde tocata marunt, adaugam sosul de soia, otet de orez, vinul, uleiul de susan, sarea si piperul si amestecam bine.


Separat pregatim aluatul combinand toate ingredientele pana va iesi un aluat ca de clatite, prin care ulterior vom da vinetele noastre.


Taiem vinata in felii subtiri si punem amestecul de carne pe o felie deasupra ca un sandvish adaugam cealalta rondea de vanata, aceasta o vom trece prin aluat si o vom pune la prajit in wokul incins in care am pus ulei in prealabil, se pun 2-3 bucati odata, dupa ce s-a prajit pe o parte se prajeste si pe cealalta parte, cand sunt prajite se scot pe servetele absorbante, pentru a se lasa toata grasimea, vor trebui bine tamponate.


Pregatim un piure din morcov, punem la fiert morcovii si cateva boabe de mazare, dupa ce sunt fiert se scot baby morcovii si mazarea.


Intr-un cub de unt se soteaza mazarea si baby morcovii si un fir de ceapa verde, se lasa in asteptare.


Ceilalti morcovi se paseaza la blender, se adauga sare si curry dupa care vom lua o tigaie si adaugam 1-2 cuburi de unt, punem o lingurita de zahar si adaugam morcovii pasati, lasam cateva minute si piureul nostru este gata. Se aranjeaaza si serveste ca in imaginea alaturata. Aceasta reteta am pregatit-o dupa ce am citit o minunata carte a lui Radu Baiesu, "Bucataria chinezeasca pe intelesul romanului", foarte interesanta carte.


Pofta Buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute (Yang Qiezi)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

nico15 1

01.09.2011, 13:33

Multumesc multtttttttttt

alinutzika 1

01.09.2011, 16:28

adry88 1

02.09.2011, 15:24

place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort aniversar Skittles cu afine
  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc cu legume la cuptor