Escalop de porc cu ciuperci de padure

de Panacris in Porc, 27 Feb 2016 | 3687 vizualizari

 

Se pare că e un fel principal tare apreciat în CasaZmeilor, deja am venit cu varianta III, ediție revizuită și adăugită :)) Asta e in contextul zilelor noastre, vizavi de plagiat și autoplagiat. De fapt a fost o noua provocare, care de data asta a ieșit mult mai bine ;) P.S. Sper ca admini, să nu respingă rețeta :D P.S. Aici vedeți sursele de inspiratie: http://www.bucataras.ro/retete/escalop-de-porc-cu-ciuperci-20599.html si http://www.bucataras.ro/retete/escalop-de-porc-cu-ciuperci-64633.html

 

INGREDIENTE

  • pulpă de porc feliată cca. 1000 g,
  • mix ciuperci de pădure 1 borcan, cca. 700 g,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • unt cca 50 g,
  • vin alb demisec 100 ml,
  • apă cca. 100 ml,
  • usturoi 4-5 căței,
  • foi de dafin 1 bucată,
  • smântână lichidă de gătit 200 ml,
  • făină albă de grâu 4-5 linguri,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de porc cu ciuperci de padure:

Feliile de carne se bat cu ciocanul pentru șnițele pe ambele părți și se trec prin făină pe fiecare parte. Usturoiul curățat, doar presat un pic, se rumenșete ușor într-o tigaie împreună cu uleiul de măsline cca. 3 minute, se scoate din tigaie și se adaugă bucățile de carne, ce se rumenesc ușor pe fiecare parte la foc mediu. Se prăjesc ușor, până devin aurii pe ambele părți, apoi se scot într-un vas și se țin la cald, până se prăjesc toate bucățile de carne. În uleiul rămas apoi se adaugă ciupercile scurse de lichidul din conservă, lăsându-se la prăjit cca. 5 minute. După ce s-au înmuiat se adaugă carnea prăjită, vinul, foaia de dafin și apă atât cât să acopere carnea, și se lasă la gătit cca. 10 minute, până se evaporă lichidul. Spre final se adaugă smântâna se mai lasă să dea câteva clocote și se oprește focul. Se servește cald cu garnitură la alegere: orez, cartofi natur, piure din cartofi, paste sau chiar mămăliguță. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

anca_rm 1

02.03.2016, 13:40

un preparat delicios si gustos , o minunatie a la Cristina

-Licurici- 1

05.03.2016, 09:48

O bunatate!!!!

Rahela Velicu 1

05.03.2016, 20:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc la cuptor