Escalop de porc cu ciuperci de padure

de Panacris in Porc, 27 Feb 2016 | 1139 vizualizari

 

Se pare că e un fel principal tare apreciat în CasaZmeilor, deja am venit cu varianta III, ediție revizuită și adăugită :)) Asta e in contextul zilelor noastre, vizavi de plagiat și autoplagiat. De fapt a fost o noua provocare, care de data asta a ieșit mult mai bine ;) P.S. Sper ca admini, să nu respingă rețeta :D P.S. Aici vedeți sursele de inspiratie: http://www.bucataras.ro/retete/escalop-de-porc-cu-ciuperci-20599.html si http://www.bucataras.ro/retete/escalop-de-porc-cu-ciuperci-64633.html

 

INGREDIENTE

  • pulpă de porc feliată cca. 1000 g,
  • mix ciuperci de pădure 1 borcan, cca. 700 g,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • unt cca 50 g,
  • vin alb demisec 100 ml,
  • apă cca. 100 ml,
  • usturoi 4-5 căței,
  • foi de dafin 1 bucată,
  • smântână lichidă de gătit 200 ml,
  • făină albă de grâu 4-5 linguri,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de porc cu ciuperci de padure:

Feliile de carne se bat cu ciocanul pentru șnițele pe ambele părți și se trec prin făină pe fiecare parte. Usturoiul curățat, doar presat un pic, se rumenșete ușor într-o tigaie împreună cu uleiul de măsline cca. 3 minute, se scoate din tigaie și se adaugă bucățile de carne, ce se rumenesc ușor pe fiecare parte la foc mediu. Se prăjesc ușor, până devin aurii pe ambele părți, apoi se scot într-un vas și se țin la cald, până se prăjesc toate bucățile de carne. În uleiul rămas apoi se adaugă ciupercile scurse de lichidul din conservă, lăsându-se la prăjit cca. 5 minute. După ce s-au înmuiat se adaugă carnea prăjită, vinul, foaia de dafin și apă atât cât să acopere carnea, și se lasă la gătit cca. 10 minute, până se evaporă lichidul. Spre final se adaugă smântâna se mai lasă să dea câteva clocote și se oprește focul. Se servește cald cu garnitură la alegere: orez, cartofi natur, piure din cartofi, paste sau chiar mămăliguță. Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

anca_rm 1

02.03.2016, 13:40

un preparat delicios si gustos , o minunatie a la Cristina

-Licurici- 1

05.03.2016, 09:48

O bunatate!!!!

noiinbucatarie 1

05.03.2016, 20:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Mancare de castraveti cu rasol de porc.