Vita stir- fry cu ananas

de Brindusa in Vita, 2 Mar 2010 | 4224 vizualizari

 

Aceasta reteta are un gust dulceg, de aceea o recomand doar celor carora le place aceasta asociere carne - dulce.

 

INGREDIENTE

  • 500 g vita, taiata fasii subtiri (cam 2 x 5 cm)
  • 100 g ananas (daca e din conserva, sa nu fie cu zahar!), taiat bucatele
  • 3 cepe verzi, tocate marunt
  • 5 cm ghimbir ras
  • 4- 5 linguri sos soia (sosul de soia se foloseste in loc de sare)
  • 100 ml vin de orez (sau vin alb sec)
  • 3 linguri ulei de porumb (sau floarea soarelui, sau arahide)
Marinada
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 albus batut
  • 1 lingura sos soia
  • 4 linguri de ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vita stir- fry cu ananas:

Se amesteca carnea cu marinada si se lasa la frigider pentru o ora.

Incalzeste un wok si pune uleiul de porumb. Cand uleiul e fierbinte, stir- fry cepa si ghimbirul pentru 1 minut. Scoate-le din wok (ai grija sa nu scoti si uleiul) si pastreaza-le. Adauga carnea (in transe) si stir- fry pana devine maronie, Scoate-o din wok si pune transa urmatoare, pana termini carnea. Pune toata carnea inapoi in wok, adauga vinul si sosul de soia, acopera si fierbe pana ce carnea e gata (nu trebuie sa dureze mult daca ai taiat carnea subtire). Daca ai o carne care se fierbe mai greu si sosul scade, ca sa nu se arda mai aduga putina apa.

Cand e gata carnea, adauga ceapa cu ghimbirul si ananasul, mai gateste 2 minute. Potriveste de sare.

TIPS-URI

1

Stir - fry e un procedeu de gatire a legumelor si carnii. Pentru asta o cantitate mica de ulei (1-2 linguri) se incalzeste intr-un wok (sau o tigaie mare) la temperaturi foarte inalte (de aceea nu se foloseste ulei de masline). Carnea, taiata mic, cat sa bagi in gura, este pusa in cantitati mici si gatita, amestecand continuu pentru cateva minute. Apoi e scoasa din wok si se adauga urmatoare tura de carne sau legume.  De fapt acest mod de gatire, prezent mai ales la popoarele asiatice, e mult mai complex (dupa cate am citit). Eu am facut doar un rezumat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita stir- fry cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

mamidesara 1

02.03.2010, 19:59

silvi0ara 1

02.03.2010, 20:21

Mie imi place.

Oana 1

13.03.2010, 23:28

Ce bunatate!! Ador puiul cu ananas si sigur imi place si cu vita O sa incerc si eu!! sa nu mai spun ca si Vladut e fan pui cu ananas

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Stroganoff cu carne de vita si orez basmati