Vitel cu mustar si ceapa rosie la gratar - reteta nr. 1250

de mihaelar63 in Vita, 4 Noi 2018 | 303 vizualizari

 

,, Retete inspirate de toamna "'
 Acum doua sapatamani eram la gradina cu inca o familie de prieteni. Dupa o ora intra inca alti prieteni cu tot cu copilasii din dotare. Rapid am reorganizat platourile cu aperitive. Norocul meu ca am pus de rezerva niste frumoase felii de vitel Black Angus gata portionate. Singurul ingredient ce imi venea in minte [ si disponibil ] era mustarul ...vagi amintiri de la o reteta de-a Clementinei  https://www.bucataras.ro/retete/friptura-de-vitel-cu-sos-de-mustar-87486.html. Am folosit doua feluri de mustar si bere bruna pentru marinarea  rapida. Sincer rezultatul a fost peste asteptari. Carnea de calitate si prepararea corecta si-a spus cuvantul. Am supraveghet personal timpul cat a stat carnea pe gratar. Ba chiar a fost nevoie sa contrazic pe grataragiu care dorea sa le tina mai mult. O adevarata delicatesa pentru care am primit laude.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg cotlet vitel Black Angus
  • 1/2 bere neagra
  • 3 linguri ulei
  • 3 cepe rosii mari
  • 1 lingura mustar frantuzesc boabe
  • 1 lingura mustar cu hrean
  • sare
  • piper alb macinat
  • ceapa verde
  • gogosari
  • 1 felie de slaninuta pentru uns gratarul
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel cu mustar si ceapa rosie la gratar - reteta nr. 1250:

  1.  Feliile de vitel se pun intr-un vas si se ung cu ulei, mustar, mustar bobite.
  2. Condimentati cu piper macinat.
  3. Turnati deasupra berea 
  4. Nu sarati decat dupa preparare. Carnea va ramane astfel mai frageda.
  5. Ceapa rosie se curata, se taie in doua si in felii mai grosute [ sa nu se desprinda la coacere foile ]. Sarati usor ceapa.
  6. Noi am avut ceapa rosie frumoasa si dulce din zona Turda, renumita pentru gustul ei deosebit.
  7. Se lasa la marinat timp de o ora.
  8. In acest timp se pregateste focul sub gratar.
  9. Noi am facut foc cu lemne de prun uscat.
  10. Se unge gratarul incins cu o bucata de slaninuta.
  11. Scurgeti excesul de lichid de pe carne.
  12. Se prajesc feliile de vitel si ceapa pe ambele parti cate 2-3 minute.
  13. Aveti grija prajita mai mult carnea nu va mai fi frageda, se va intari.
  14. Sarati carnea. Serviti vitelul Black Angus la gratar pe un platou insotit de ceapa rosie coapta si ea la gratar.
  15. Decorati cu felii de gogosar rosu si rondele de ceapa verde.
  16. Insotiti acest minunat gratar cu un vin rosu. Noi am deschis un vin rosu din 2007.           

                    Pofta buna

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi si piper negru macinat . Eu nu am avut la dispozitie decat alb .

2

Nu sarati decat dupa preparare . Carnea va ramane astfel mai frageda.

3

La carnea rosie merge foarte bine vinul rosu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel cu mustar si ceapa rosie la gratar - reteta nr. 1250" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

mihaelar63 1

09.11.2018, 13:58

Ksenya , precum si el ne rasfata

mihaelar63 1

09.11.2018, 13:58

Multumesc , Daniela

mihaelar63 1

09.11.2018, 13:59

Multumesc Rocsi , mai am pana te ajung

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

ieri la 20:22

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

ieri la 13:54

Gratin de piept de pui

de RODIMUR 5

ieri la 07:44

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

pe 16.11 la 21:15

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Carne de vita la grill electric,cu garnitura de cartofi fierti