Vitel cu mustar si ceapa rosie la gratar - reteta nr. 1250

de mihaelar63 in Vita, 4 Noi 2018 | 3076 vizualizari

 

,, Retete inspirate de toamna "'
 Acum doua sapatamani eram la gradina cu inca o familie de prieteni. Dupa o ora intra inca alti prieteni cu tot cu copilasii din dotare. Rapid am reorganizat platourile cu aperitive. Norocul meu ca am pus de rezerva niste frumoase felii de vitel Black Angus gata portionate. Singurul ingredient ce imi venea in minte [ si disponibil ] era mustarul ...vagi amintiri de la o reteta de-a Clementinei  https://www.bucataras.ro/retete/friptura-de-vitel-cu-sos-de-mustar-87486.html. Am folosit doua feluri de mustar si bere bruna pentru marinarea  rapida. Sincer rezultatul a fost peste asteptari. Carnea de calitate si prepararea corecta si-a spus cuvantul. Am supraveghet personal timpul cat a stat carnea pe gratar. Ba chiar a fost nevoie sa contrazic pe grataragiu care dorea sa le tina mai mult. O adevarata delicatesa pentru care am primit laude.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg cotlet vitel Black Angus
  • 1/2 bere neagra
  • 3 linguri ulei
  • 3 cepe rosii mari
  • 1 lingura mustar frantuzesc boabe
  • 1 lingura mustar cu hrean
  • sare
  • piper alb macinat
  • ceapa verde
  • gogosari
  • 1 felie de slaninuta pentru uns gratarul
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel cu mustar si ceapa rosie la gratar - reteta nr. 1250:

  1.  Feliile de vitel se pun intr-un vas si se ung cu ulei, mustar, mustar bobite.
  2. Condimentati cu piper macinat.
  3. Turnati deasupra berea 
  4. Nu sarati decat dupa preparare. Carnea va ramane astfel mai frageda.
  5. Ceapa rosie se curata, se taie in doua si in felii mai grosute [ sa nu se desprinda la coacere foile ]. Sarati usor ceapa.
  6. Noi am avut ceapa rosie frumoasa si dulce din zona Turda, renumita pentru gustul ei deosebit.
  7. Se lasa la marinat timp de o ora.
  8. In acest timp se pregateste focul sub gratar.
  9. Noi am facut foc cu lemne de prun uscat.
  10. Se unge gratarul incins cu o bucata de slaninuta.
  11. Scurgeti excesul de lichid de pe carne.
  12. Se prajesc feliile de vitel si ceapa pe ambele parti cate 2-3 minute.
  13. Aveti grija prajita mai mult carnea nu va mai fi frageda, se va intari.
  14. Sarati carnea. Serviti vitelul Black Angus la gratar pe un platou insotit de ceapa rosie coapta si ea la gratar.
  15. Decorati cu felii de gogosar rosu si rondele de ceapa verde.
  16. Insotiti acest minunat gratar cu un vin rosu. Noi am deschis un vin rosu din 2007.           

                    Pofta buna

TIPS-URI

1

Puteti folosi si piper negru macinat . Eu nu am avut la dispozitie decat alb .

2

Nu sarati decat dupa preparare . Carnea va ramane astfel mai frageda.

3

La carnea rosie merge foarte bine vinul rosu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel cu mustar si ceapa rosie la gratar - reteta nr. 1250" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Carne de vita la grill electric,cu garnitura de cartofi fierti