Vulcan dulce

de Miha in Torturi, 26 Noi 2009 | 4961 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 albusuri
  • 150 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • esenta de rom
  • Pentru gogosele:
  • 100 g unt
  • 1 cana faina
  • 250 ml apa
  • 1/2 lingurita de sare
  • 3 oua
  • Umplutura:
  • 300ml frisca lichida
  • 150 g zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vulcan dulce:

Blat:


Albusurile se bat spuma tare. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa si face turturi. Se adauga si esenta de rom. Se coace la foc mic, cu usa cuptorului deschisa (100 grade),pana blatul de bezea devine uscat,in jur de 4 ore.


Gogosele:


Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea.

Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.

Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.


Zaharul se topeste, apoi acoperim gogoselele cu fire de caramel, cu ajutorul unei furculite. Restul de caramel se pune pe un blat uns cu ulei si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit il punem intr-o punga si-l sfaramam cu ciocanul de snitele. :)


Asezam blatul pe un platou, apoi acoperim cu frisca batuta, sub forma de cupola. Presaram cu caramelul sfaramat si "ornam" cu gogoselele glazurate.

 

TIPS-URI

1

frisca se poate inlocui cu inghetata sau se pot folosi amandoua

2

cantitatea de frisca e dupa preferinta, cat de mult sau de putin va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Vulcan dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Teo 1

29.11.2009, 21:30

cum mereu suntem in criza de timp....in 4 ore fac 3-4 feluri de prajituri;dar ce e bun si frumos,merita timp.

danakarin 1

01.12.2011, 23:05

cum de vad tortul asta abia acuma !! ?? ce minunatie....!! 10000 de puncte !!

Miha 1

02.12.2011, 09:19

Multumesc Dana!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Oua turcesti cu unt brun si spanac
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocanita de ciuperci cu pilaf si pipote

de Ancutsa 5

pe 15.08 la 20:08

Unt de arahide de casa

pe 15.08 la 09:58

Desert inghetata rapida caise -cocos

pe 15.08 la 09:50

RETETA RECOMANDATA
Tort cu smochine si frisca