Tort bradut

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 28 Dec 2010 | 2312 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • pt crema:
  • 2 plicuri crema de vanilie dr oetcker
  • 500 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 500 ml frisca
  • un compot piersici
  • un compot ananas
  • pt decor:
  • frisca
  • bomboane argintii pt globulete
  • boboane mici de ciocolata pt tulpina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort bradut:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul, adaugam si galbenusurile unul cate unul, apa, faina, praful de copt, cacaoa esenta si omogenizam compozitia. Turnam compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu faina si dam la cuptor cca. 30 de min la foc mic.


Intre timp pregatim crema.


Mixam frisca. Pregatim crema conform instructiunilor de pe pachet. Amestecam crema cu frisca, omogenizam compozitia, dupa care punem frustele taiate cubulete.


Taiem blatul in 3, il insiropam cu zeama de la compot, apoi punem crema, blat, crema, blat, crema, ornam cu frisca verde in foma de brad si bombonele argintii pt globulete, iar tulpina o facem din bomboane de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bradut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Dana Cristea - pusikmea 1

28.12.2010, 21:50

multumesc mult fetelor, va doresc un an nou plin de realizari si fericire, sanatate si tot ce va doriti voi

lacrimioara 1

28.12.2010, 21:58

ce bine ti-a iesit

Dana Cristea - pusikmea 1

29.12.2010, 16:08

multumesc lacramioara

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort bradut