Whopie Pies cu Fistic

de Poliana in Dulciuri, 9 Apr 2013 | 3275 vizualizari

 

Whopie Pie este un desert cu specific american care poate fi incadrat la mai multe categorii, cum ar fi: fursec, placinta sau prajitura. Eu am ales sa le traduc ca si fursecuri, pentru ca nu mi se pare ca aduc prea mult a placinte, sau prajituri:P Dar putem la fel de bine sa le zicem prajituri cu crema, sau placintele cu crema si fistic :))) Alegeti voi varianta care va place mai mult.

 

INGREDIENTE

Whopie Pies

  • 1 ou mare
  • 110 gr zahar brun
  • 125 gr iaurt
  • 25 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 70 gr unt gras
  • 275 gr faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 60 gr fistic macinat

Crema

  • 200 gr marshmallows
  • 50 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 200 gr crema de branza
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Whopie Pies cu Fistic:

Dupa ce ne-am asigurat ca avem ingredientele la temperatura camerei ne apucam de treaba. Mixam bine de tot (la viteza medie) oul cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam iaurtul si laptele si mixam in continuare la viteza mica pana la omogenizare. Adaugam esenta de vanilie si untul topit (si racorit usor) apoi mixam din nou.

Separat amestecam faina cu bicarbonatul si praful de copt si le adaugam peste compozitia lichida, mixand la viteza mica pana la incorporarea completa. Adaugam fisticul macinat si acum putem renunta la mixer. Luam o spatula si amestecam usor ca sa distribuim uniform fisiticul in compozitie.

Preincalzim cuptorul la 170 de grade si pregatim o tava mare cu hartie de copt. Punem cate o lingura plina bine de compozitie incercand sa-i dam o forma rotunda. Lasam spatiu intre prajiturele cam de 2-3 cm.
Coacem fursecurile timp de 10-13 minute sau pana cand prind o culoare usor aurie. Le scoatem din cuptor pe un gratar si le lasam acolo pana la racirea completa. Vor iesi doua tavi de fursecuri.

Pentru umplutura e simplu, daca nu va incumetati sa faceti marshmallows acasa :P Punem 200gr de marshmallows intr-o oala pe foc mic si le lasam acolo pana la topirea completa. Dam compozitia la rece.   Untul il mixam bine cu zaharul, apoi adaugam crema de branza in reprize si mixam pana se omogenizeaza complet. Peste crema de branza adaugam marshmallow amestecand usor cu o spatula. Dam crema la rece pentru jumatate de ora. 

Punem crema pe baza unei fursec, apoi acoperim cu alt fursec formand un fel de biscuite :) Sunt foarte bune alaturi de o cana de ceai, alaturi de cafeaua de dimineata...sau o cana mare de cacao cu lapte (cum imi place mie) 
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Whopie Pies cu Fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

DulciuriSiNuNumai 1

09.04.2013, 16:20

foarte dragalase sunt fursecurile astea si sigur si f bune

Aurelia 07_07 1

09.04.2013, 21:33

Valclaudia 1

19.08.2013, 06:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti crocanti cu malai