Biscuiti spritati

de Miha in Dulciuri, 4 Ian 2011 | 6069 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 250 g faina
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 g ciocolata amaruie pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti spritati:

Untul moale la temperatura camerei se freaca bine cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga oul si se mixeaza bine, dupa care adaugam vanilia si coaja rasa de portocale. Lasam deoparte mixerul si cu o lingura de lemn incorporam faina amestecata cu praful de copt. Vom obtine un aluat moale, dar destul de consistent incat sa faca motz. :))


Se pune aluatul intr-un sprit si se spriteaza gramajoare de aluat la distanta intre ele, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor la foc mediu, pana incep sa se rumeneasca pe margine.


Se scot pe un gratar si se lasa la racit, dupa care se "machiaza" :)) cu ciocolata topita.


 

TIPS-URI

1

am folosit coaja de portocala confiata

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti spritati" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

aziz 1

05.01.2011, 15:29

deliciosi

Andreea Caroline 1

28.11.2011, 15:45

as avea o intrebare: de ce nu pot folosi in continuare mixerul dupa adaugarea fainei?

Miha 1

28.11.2011, 15:58

Caroline, ca sa nu faca BUM.

Depinde de mixer. Daca e de putere mare il poti folosi in continuare.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

ieri la 22:37

Desert prajitura cu mere si branza

de Rocsi 9

ieri la 21:36

Dulceata din struguri albi cu vin si coaja de portocala

de Ancutsa 5

ieri la 20:45

Avocado cu ton

ieri la 18:05

Bors de cartofi, dres cu oua si smantana

de RODIMUR 5

pe 14.10 la 23:13

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mult unt si capucino