Winter cake

de Meea in Torturi, 30 Noi 2015 | 2834 vizualizari

 

La multi ani pentru mamica mea, eroina cu 2 printese si un rege!
 Prin legamantul ei etern cu tatal meu, mi-a fost data una dintre cele mai frumoase binecuvantari: parinti iubitori si fericiti :). Mama, care se gandeste intotdeuna la noi,zi si noapte, care ne iubeste intr-un mod pur si care intotdeauna intelege ce spun fetele ei fara ca macar sa rostim un cuvant...Ea este exemplul meu in dragoste, tarie si sacrificiu ! Ne-a oferit delicatetea si atentia ei,renuntand la tot ce are ca noi sa avem totul...un tot unitar si invaluit de binecuvantari!
          Noi 3,fetele si sotul ei, o iubim, o imbratisam si ii intaltam rugaciuni catre Creatorul ei :)


P.S. Chiar daca maine, 1 Decembrie, este ziua mamei mele, noi deja ne delectam cu o felie de tort delicios de vanilie cu banane ♥.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 6 oua
  • 250g zahar
  • 50ml ulei
  • 100 g faina
  • jumatate de plic praf de copt
  • Ingrediente sirop:
  • 4 linguri de zahar
  • 250ml apa
  • esenta de rom
  • Ingrediente crema de vanilie:
  • un plic creme ole de vanilie
  • 200ml frisca lichida
  • 200ml lapte
  • 3 banane
  • bilute de ciocolata (50-100g)
  • Decor:
  • 300g ciocolata alba
  • 100ml frisca lichida
  • piscoturi
  • un pachet foi piscot pentru prajitura cu cacao
  • 100g cocos
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Winter cake:

Blatul:Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam albusurile pana obtinem o spuma tare si adaugam zaharul ,continuand mixarea pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Separat,amestecam galbenusurile cu uleiul si il adaugam peste albusuri.Adaugam si faina cu praful de copt si punem blatul la cuptor,intr-o tava cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt,pana cand trece testul cu scobitoarea (dureaza aprox. 25-30 minute). Dupa ce s-a copt il lasam la racit,apoi il taiem in 3.




Siropul:Pregatim si siropul care dupa cum v-am mai spus,ma copleseste ,asadar nu e nevoie de inlocuire deocamdata:P. Punem doua linguri de zahar la caramelizat.Apoi adaugam apa. In continuare,punem restul de zahar si esenta de rom si mai lasam 2-3 minute pe foc,apoi il lasam la racit.


Crema:Nu ma impacam deloc cu cremele la plic insa aceasta chiar merita timpul liber economisit,promit. Mixam laptele,frisca lichida si continului plicului pana cand crema se ingroasa,ca o budinca.


Asamblare:Acum incepe distractia !:)) In tava cu peretii detasabili punem primul blat pe care il insiropam bine.Taiem bananele feliute subtiri.

Intindem peste primul blat, jumatate din crema,punem in cerc jumatate din feliile de banane si punem si bilutele de ciocolata.Punem si al doilea blat,repetand aceiasi pasi cu siropul,crema,bananele si bilutele de ciocolata.Punem peste si ultimul blat pe care il insiropam mai putin si lasam tortul la frigider 2 ore.

Topim ciocolata alba si frisca lichida pe baie de aburi. Dupa ce s-a racit putin,punem ciocolata peste tort,lasand-o sa curga putin pe margini,apoi presaram cocos.Lasam tortul la frigider pana cand ciocolata s-a intarit.


Intre timp, pregatim casuta draguta! Taiem din foile piscot pentru prajituri 4 patratele de aprox. 7 cm. Le intepam fiecare cu o scobitoare.Pe un perete al casutei, cel din fata, desenam 2 geamuri si o usa.Taiem si 2 dreptunghuri pentru acoperis,in functie de cat de lata este casa.Scoatem tortul si infigem in tort patratelele pentru peretii casei.In mijlocul casutei punem 2 bete de frigarui mai inalte decat peretii,care v-or sustine acoperisul. Turnam ciocolata topita pe acoperis si presaram cocos.


Garduletul casei il facem din capetele piscoturilor inmuiate in siropul ramas de la tort, pe care le infigem intr-o jumatate de scobitoare apoi strapungem cu ele tortul. Punem 3 crengute de bradulet in jurul casei,ca na,proprietarii sunt si gospodari :)). Mai presaram nuca de cocos la nevoie si lasam tortul la frigider peste noapte.Dimineata sigur va fi plina de rasfat :)


 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2015/11/winter-cake.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Winter cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

abstract01 1

14.12.2015, 07:22

deyutzky 1

19.12.2015, 23:14

Ce minunatie de tort! Superb!

ralu_ca 1

17.02.2016, 07:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mouse de ciocolata si capsune