Zacusca

de Bunica in Zacusca, 21 Sep 2009 | 6905 vizualizari

 

Este un aperitiv care-mi place foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. vinete coapte
  • 3 kg. gogosar copt
  • 3 kg. ardei capia copt
  • 3 kg. rosii facute suc mai consistent
  • 1 kg. de ceapa
  • 1/2 l. ulei
  • sare dupa gust
  •  2 lingurite de piper boabe
  • 1 foaie de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

Vinetele, gogosarii, ardeii capia copti se curata si se pun intr-o strecuratoare la scurs.


Ceapa se curata si se da prin masina de tocat. Intr-o cratita mai mare (10 l.) se pune uleiul si ceapa la inabusit. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga vinetele, gogosarii, ardeiul capia (toate fiind date prin masina de tocat) si sucul de rosii. Se fierbe zacusca timp de 10 minute, se adauga sarea ( o lingura), piperul, foaia de dafin si se baga in cuptor la foc moale. Eu fierb zacusca pana iese uleiul deasupra. Se pune fierbinte in borcane , se capseaza si se baga in cuptor la foc moale pentru 30 min. Se lasa sa se raceasca in cuptor.

 

TIPS-URI

1

Din aceasta cantitate au iesit 8 borcane de 400g.

2

Ceapa, vinetele ardeiise pot pune si taiati marunt, fiecare cum doreste.

3

Eu pun mai putina sare, se poate si mai multa,  corect este sa se guste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

nadina73 1

04.09.2010, 23:40

e bine de retinut bunicasi las

adasev12 1

20.09.2010, 17:58

am citit multe retete de zacusca...m-am oprit la a ta , poate si dinc auza celorlate retete...as vrea s ao incerc si eu, dar vreu sa te intreb ceva.. eu sunt in Italia si aici nu gasesc gogosari...nici macar ardei capia...odar ardei gras...cat poftesti? oare iese daca o fac doar cu ardei , fara gogosatri? mie oricum mi s epare ca e cam acelasi lucru: ardei, gogosari...care e deosebirea???
pt reteta 5

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:27

ador zacusca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare in stil asiatic

de xana 5

ieri la 23:29

Tort de biscuiti si ciocolata

de RuxyRux 9

ieri la 21:53

Briose aperitiv cu sunca si ardei

ieri la 21:20

Tort cu nucă, ness şi ciocolată albă

de ancutsa 5

ieri la 21:02

Dulceață de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 17:55

RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu fasole,gogosari si vinete