Zacusca

de Bunica in Zacusca, 21 Sep 2009 | 6692 vizualizari

 

Este un aperitiv care-mi place foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. vinete coapte
  • 3 kg. gogosar copt
  • 3 kg. ardei capia copt
  • 3 kg. rosii facute suc mai consistent
  • 1 kg. de ceapa
  • 1/2 l. ulei
  • sare dupa gust
  •  2 lingurite de piper boabe
  • 1 foaie de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

Vinetele, gogosarii, ardeii capia copti se curata si se pun intr-o strecuratoare la scurs.

Ceapa se curata si se da prin masina de tocat. Intr-o cratita mai mare (10 l.) se pune uleiul si ceapa la inabusit. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga vinetele, gogosarii, ardeiul capia (toate fiind date prin masina de tocat) si sucul de rosii. Se fierbe zacusca timp de 10 minute, se adauga sarea ( o lingura), piperul, foaia de dafin si se baga in cuptor la foc moale. Eu fierb zacusca pana iese uleiul deasupra. Se pune fierbinte in borcane , se capseaza si se baga in cuptor la foc moale pentru 30 min. Se lasa sa se raceasca in cuptor.

 

TIPS-URI

1

Din aceasta cantitate au iesit 8 borcane de 400g.

2

Ceapa, vinetele ardeiise pot pune si taiati marunt, fiecare cum doreste.

3

Eu pun mai putina sare, se poate si mai multa,  corect este sa se guste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

nadina73 1

04.09.2010, 23:40

e bine de retinut bunicasi las

adasev12 1

20.09.2010, 17:58

am citit multe retete de zacusca...m-am oprit la a ta , poate si dinc auza celorlate retete...as vrea s ao incerc si eu, dar vreu sa te intreb ceva.. eu sunt in Italia si aici nu gasesc gogosari...nici macar ardei capia...odar ardei gras...cat poftesti? oare iese daca o fac doar cu ardei , fara gogosatri? mie oricum mi s epare ca e cam acelasi lucru: ardei, gogosari...care e deosebirea???
pt reteta 5

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:27

ador zacusca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se toaca verdeturile
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Trandafiri cu miere si scortisoara

de oanapl 5

Trandafiri cu...

ieri la 23:14

Tocanita de ciuperci

de oanapl 5

Tocanita de...

ieri la 23:10

Chiftele cu soia

de Rocsi 9

Chiftele cu soia

ieri la 20:32