Zacusca cu fasole

de Criss in Zacusca, 19 Oct 2011 | 3127 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -3 kg gogosari
  • -2 kg ceapa
  • -800 g fasole boabe
  • -3 morcovi
  • -1/2 l ulei
  • -1 l suc de rosii
  • -sare, piper
  • -1 foaie de dafin                                         
  • -1 lingurita zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu fasole:

Se curata toate legumele si se spala. Fasolea si morcovii se fierb. Daca fasolea e uscata, se lasa peste noapte la inmuiat in apa rece, apoi se fierbe.
Gogosarii si ceapa se dau prin masina de tocat si se calest separat in ulei.

Se pun apoi intr-un vas mai mare si se adauga morcovii si fasolea, fierte in prealabil apoi date prin masina de tocat, sucul de rosii si restul de ulei. Se pune zacusca la fiert pe foc mic amestecand in continuu.

Un mic secret, daca nu vreti sa pierdeti cateva ore langa aragaz si sa faceti febra musculara la maini tot amestecand in oala, :), puneti vasul in cuptor, pe treapta a doua, lasati si tava de la aragaz in cuptor si lasati sa fiarba la foc mic cateva ore. Cam din 30 in 30 minute scoateti vasul si amestecati, adaugati sare si piper dupa gust si o foaie de dafin. Frunza de dafin se scoate apoi, nu se fierbe prea mult pentru ca lasa un gust amar.

Se pune zacusca in borcane spalate si sterilizate iar deasupra se pune un varf de cutit de salicil, apoi se capseaza borcanele si se pun in paturi pana a doua zi.

 

RETETA IN IMAGINI

Zacusca cu fasole-0
Zacusca cu fasole-1
Zacusca cu fasole-2
Zacusca cu fasole-3
Zacusca cu fasole-4
Zacusca cu fasole-5

COMENTARII (10)

cocineraviajera

cocineraviajera 1

19.10.2011, 23:54

E superbuna aceasta zacusca.

LUK

LUK 1

20.10.2011, 16:30

tare buna zacusca

Lau

Lau 1

20.10.2011, 20:54

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!