Zacusca picanta de dovlecei

de Ksenya in Zacusca, 31 Iul 2014 | 2469 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg dovlecei
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1.5 linguri sare
  • o lingurita suc de lamaie
  • 250 ml ulei
  • 1 lingura zahar
  • 6 catei usturoi
  • 1 lingurita fulgi ardei iute
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita ienibahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca picanta de dovlecei:

Dovleceii ii curatam de coaja ,ii taiem in rondele si ii calim in ulei sub capac la foc mic pana devin un pic rumeni ,dam deoparte in alt bol.


In uleiul ramas calim morcovul dat prin razatoarea mare/robot cu ceapa taiata solzisori si calim la fel sub capac pana legumele devin moi .Trecem toate legumele prin robot/masina de tocat si turnam inapoi in oala. Adaugam totate ingredientele ramase si fierbem 15 minute la foc mic.


Pentru iarna sterilizam 30 minute borcane mici (400)si 60 minute borcane mari(800)

 

TIPS-URI

1

pentru conservare, se adauga 10 ml otet de 9% si sare neiodata in loc de iodata

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca picanta de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

31.07.2014, 22:00

Super..

robert_badica 1

01.08.2014, 20:02

Panacris 1

13.08.2014, 19:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo

de Adele 5

ieri la 23:39

Briose cu frisca si ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 22:35

Piure in trei culori

de Camelya 4

ieri la 20:39

Cozonac fara framantare

ieri la 20:10

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cartofi Apollo