Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

de Lau in Zacusca, 12 Apr 2020 | 723 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ghebe
  • 200 g ardei gras
  • 500 g vinete
  • 500 g ceapa
  • 3 capatani usturoi(mici)
  • 500 ml suc de rosii
  • 200 ml pasta de rosii
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 2 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu ghebe si ceapa coapta:

Ceapa o curatam de coaja si o stropim cu ulei si sare, adaugam si usturoiul in tava tapetata cu hartie de copt.


Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se inmoaie bine.


Intre timp tocam legumele coapte inainte (eu le-am avut la congelator, le-am decongelat de cu seara)


Intr-o cratita adaugam ulei si ghebele tocate, lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam, ardei, ceapa,100 ml apa si lasam sa fiarba cateva minute.


Adaugam vinetele, condimente dupa gust, sucul de rosii si lasam sa fiarba cca 10 min dupa care adaugam pasta de tomate, usturoiul scosi din tecisi lasam sa fiarba la foc mic cca 20 min (pana ce scade lichidul bine).


La final adaugam patrunjelul verde tocat si punem in borcane care le vom inchide si le vom aseza cu capacul in jos, le acoperim cu o patura pana a 2 zi, cand le vom depozita in camara.


Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu ghebe si ceapa coapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Panacris 1

14.04.2020, 16:28

Lau 1

14.04.2020, 17:08

Rocsi 1

14.04.2020, 19:53

Cat de minunata este!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulouri cu crema de vanilie
  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

  • 28

    J

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de dovlecei si fasole verde