Zacusca de ardei

de Julie in Zacusca, 15 Sep 2010 | 9080 vizualizari

 

Cand spui zacusca spui toamna, spui bucatarie traditionala ,spui ...mmm!! yamy!! :) Orice gospodina ,furnicuta harnicuta isi face loc in camaruta pentru populara si delicioasa conserva... Atat de pupulara este zacusca la noi incat se face aproape din orice: vinete,ardei,ciuperci,fasole,telina,mere,dovlecei,conopida...Schimbi doar ingredientul principal si obtii cu totul altceva...O nebunie de mancare facuta toamna ,numai buna de mancat iarna.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg  ardei,
  • 500 g ceapa,
  • 500 g morcov,
  • 200 g bulion, 
  • 150 ml ulei,
  • sare,
  • piper,
  • boia dulce,
  • boia iute
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ardei:

Ardeii se pun la copt, se curata de coaja si seminte, apoi se taie in bucati mici. Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul tocat cuburi mici,se inabusa in ulei pana cand se inmoaie. Se adauga ardeii si se asezoneaza cu sare, piper, boia- dupa gust. Se continua calirea inca 10-15 minute dupa care se adauga bulionul . Se da vasul la cuptor 30-45 minute, pana cand zacusca scade si e numai buna de pus in borcane.


Este foarte buna si servita imediat, dar gustul se desavarseste in camara, dupa ce a trecut un timp...si aromele s-au combinat perfect ;)

 

TIPS-URI

1

Eu am taiat toate legumele in cuburi mici pentru ca asa imi place sa le vad in zacusca , dar tu, daca te grabesti , da totul prin masina de tocat sau prin blender-pasta obtinuta va avea acelasi gust inconfundabil!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Miha 1

15.09.2010, 21:22

Eiii...zacusca mi-am facut si eu zilele astea. Faina prezentare.

nadina73 1

16.09.2010, 18:34

asa o fac si eu super buna numai ca nu pun boia

Julie 1

17.09.2010, 08:02

Multumesc fetelor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu fasole