Zacusca de ciuperci

de mimmi in Zacusca, 18 Aug 2011 | 6284 vizualizari

 

zacusca de ciuperci pentru o gustare savuroasa, in toiul iernii

 

INGREDIENTE

  • 800 g ciuperci,
  • 500 g ardei kapia,
  • 400 g rosii decojite,
  • 500 g ceapa,
  • 6 linguri pasta de tomate,
  • 16 linguri ulei,
  • sare si piper dupa gust.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ciuperci:

Preparare zacusca de ciuperci


Prima data,coacem ardei pe gratar,ii decojim si ii tocam marunt. Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt,la fel procedam si cu rosiile. Ciupercile le curatam de coaja si le taiem cubulete. Daca vreti puteti da legumele si prin masina de tocat,numai ca atunci va iesi ca si o pasta. Calim ceapa in ulei,cand devine sticloasa,adaugam ardeiul si ciupercile. Le calim cca 4 minute dupa care adaugam pasta de tomate,4 cani de apa si rosiile.


Lasam sa fiarba pana scade lichidul,iasa la suprafata uleiul,pana se leaga zacusca.(in total trebuie sa stea pe foc cca 1 ora jumatat/2 ore) Condimentam cu sare si piper dupa gust. Cand zacusca este aproape gata,punem borcanele(spalate si uscate)la cuptor pana se incalzesc. Zacusca se toarna in borcane asa calduta.


Pe fundul unei oale punem niste ziare si adaugam apa. Punem borcanele fierbinti in oala cu apa si dam la cuptor la foc mic sa fiarba pentru 40 de minute. Le lasam sa se raceasca in apa,dupa care le punem la loc racoros.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mimmi 1

18.08.2011, 22:21

fara Teo,am facut fara sa simt mai bine gustul de ciuperci,dar se poate face si cu vinete !

Mihaela11_jo 1

19.08.2011, 09:54

O delicatesa

marcela1979 1

19.08.2011, 11:08

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu ciuperci dietetica