Zacusca de vinete

de robert_b in Zacusca, 2 Sep 2014 | 4385 vizualizari

 

Dupa reteta Clementinei,cu cateva schimbari... :)

 

INGREDIENTE

  • 10 kg vinete - 3,8 kg coapte si scurse
  • 5 kg ardei capia + 2 kg ardei gras galben.
  • 1 kg pasta de rosii
  • 2 kg de ceapa
  • 1.8 l ulei
  • sare
  • piper boabe
  • foi de dafin
Portii: 22
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Pentru inceput coacem vinetele si ardeii. Apoi le curatam si le lasam la scurs, peste noapte. Dupa aceasta operatiune se dau prin masina de tocat prin sita mare. Ceapa se curata si se toaca cubulete. Se aseaza tuciul pe foc se lasa sa se incinga si se adauga uleiul. Dupa ce s-a incins uleiul se adauga ceapa si se sareaza dupa gust, se lasa la calit pana se inmoaie si devine sticloasa. Apoi se adauga ceapa si ardeii tocati, amestecand des circa 1 ora. Dupa adaugam pasta de rosii. Se lasa pe foc pana ce uleiul iese la suprafata. Se stinge focul si se  pune in borcane sterilizate. Deasupra fiecarui borcan se toarna ulei incins si se capacesc. Apoi se fierb la baine-marine. Se depoziteaza in camara.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Eu nu am folosit piper si foi de dafin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Zacuscă picantă de ciuperci