Zacusca de fasole

de ralu_ca in Zacusca, 2 Sep 2013 | 16654 vizualizari

 

Pentru iarna, nu poate lipsi si zacusca de fasole :)

 

INGREDIENTE

  • 2 kg fasole boabe
  • 4 kg ceapa
  • 3,5 kg morcov
  • 2 l bulion
  • 4 kg gogosari & ardei capia
  • 1 plic foi dafin
  • piper boabe
  • sare
  • 2 l ulei
Portii: 45
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole:

Fasolea am pus-o la inmuiat ( peste noapte ) apoi am fiert-o pana ce aceasta a fiert.Ceapa si morcovul le-am dat prin razatoarea robotului. Gogosarii i-am taiat si i-am dat prin masina de tocat. Intr-o cratita ( mare ) am turnat uleiul pe care l-am lasat sa se incinga putin, apoi am adaugat ceapa si am amestecat cateva minute, morcovul si gogosarii. Am amestecat bine si am lasat la foc moderat sa fiarba approximativ 1 ora ( bineinteles se amesteca in continuu ca sa nu se prinda ). Fasolea am scurs-o, am dat-o prin masina de tocat si am adaugat-o in cratita. Am turnat si bulionul si am mai lasat approx jumatate de ora sa fiarba. La final am potrivit de sare, piper si am presarat foile de dafin.


Am umplut borcanele, pe care le-am sigilat, apoi am fiert la bain-marie approx 2 ore.


O bunatate!

 

TIPS-URI

1

am obtinut 45 borcane :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

gaby_gabytza 1

04.09.2013, 17:33

Micutza Luana 1

04.09.2013, 20:14

Zamfira 1

07.09.2013, 22:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Zacuscă cu ciuperci,morcovi şi ţelină