Zacusca de fasole verde cu dovlecei

de Lau in Zacusca, 6 Aug 2017 | 3288 vizualizari

 

M-am inspirat de la Merisor

 

INGREDIENTE

  • 4 kg dovlecei
  • 2 kg fasole verde
  • 2 kg ardei grasi
  • 1 kg morcov
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 kg ceapa
  • 800 g pasta concentrata de rosii
  • 300 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2-3 foi de dafin
  • 200 g orez
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole verde cu dovlecei:

Ardeii ii coacem, ii asezam intr-un vas, presaram sare peste ei, ii acoperim si lasam 10 min.


Ii curatam sub un jet de apa rece. Inlaturam cotoarele, semintele si tocam marunt.


Dovlecei ii curatam de coaja, ii tocam cubulete sau ii dam prin razatoarea mare.


Fasolea verde o curatam de capete, o rupem bucati, o spalam bine in cateva ape.


Intr-un ceaun incapator, adaugam uleiul si, cand s-a incalzit, adaugam ceapa tocata marunt, lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam morcovul si radacina de patrunjel data prin razatoare.


Amestecam si lasam sa se caleasca putin, adaugam zeama de la ardei copti, dovlecei, amestecam si lasam sa fiarba cca. 5 min, dupa care adaugam fasolea, crengute de cimbru, foi de dafin si lasam sa fiarba amestecand din cand in cand.


Foile de dafin nu le lasam mai mult de 15 minute.


Cand fasolea este fiarta, adaugam ardeii, pasta de rosii, orezul, condimente dupa gust si lasam sa fiarba pana ce uleiul iese la suprafata.


Punem zacusca in borcanele sterilizate si le bagam la cuptorul incalzit 10 min si le lasam sa se raceasca pana a doua zi.


Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole verde cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 22 %
899.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

dantes 1

09.08.2017, 10:52

Buna!

Rahela Velicu 1

09.08.2017, 13:22

oanapl 1

14.08.2017, 22:50

Ce bunătate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba taraneasca de purcel
  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

  • 28

    J

  • 29

    V

  • 30

    S

  • 31

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca