Zacusca de fasole verde cu dovlecei

de Lau in Zacusca, 6 Aug 2017 | 714 vizualizari

 

M-am inspirat de la Merisor

 

INGREDIENTE

  • 4 kg dovlecei
  • 2 kg fasole verde
  • 2 kg ardei grasi
  • 1 kg morcov
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 kg ceapa
  • 800 g pasta concentrata de rosii
  • 300 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2-3 foi de dafin
  • 200 g orez
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole verde cu dovlecei:

Ardeii ii coacem, ii asezam intr-un vas, presaram sare peste ei, ii acoperim si lasam 10 min.


Ii curatam sub un jet de apa rece. Inlaturam cotoarele, semintele si tocam marunt.


Dovlecei ii curatam de coaja, ii tocam cubulete sau ii dam prin razatoarea mare.


Fasolea verde o curatam de capete, o rupem bucati, o spalam bine in cateva ape.


Intr-un ceaun incapator, adaugam uleiul si, cand s-a incalzit, adaugam ceapa tocata marunt, lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam morcovul si radacina de patrunjel data prin razatoare.


Amestecam si lasam sa se caleasca putin, adaugam zeama de la ardei copti, dovlecei, amestecam si lasam sa fiarba cca. 5 min, dupa care adaugam fasolea, crengute de cimbru, foi de dafin si lasam sa fiarba amestecand din cand in cand.


Foile de dafin nu le lasam mai mult de 15 minute.


Cand fasolea este fiarta, adaugam ardeii, pasta de rosii, orezul, condimente dupa gust si lasam sa fiarba pana ce uleiul iese la suprafata.


Punem zacusca in borcanele sterilizate si le bagam la cuptorul incalzit 10 min si le lasam sa se raceasca pana a doua zi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole verde cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

dantes 1

09.08.2017, 10:52

Buna!

noiinbucatarie 1

09.08.2017, 13:22

oanapl 1

14.08.2017, 22:50

Ce bunătate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de fasole