Zacusca de ghebe

de Alina26 in Zacusca, 6 Apr 2013 | 8113 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcovi
  • 2 kg ardei rosi
  • 2 kg rosii
  • 1 kg ghebe
  • 600 ml ulei
  • 3 frunze de dafin
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ghebe:

Spalam ardeii si ii coacem in cuptor la 200°,ii intoarcem pe toate partile.Dupa aceia ii lasam sa se raceasca.

Curatam si spalam ceapa si morcovii.Ceapa o tocam marunt si o punem intr-o oala la calit cu uleiul.Morcovii ii dam pe razatoare si dupa ce s-a calit ceapa adaugam morcovii.Punem putina sare.

Ghebele le spalam si le dam prin robot.Ii punem la calit.(Eu am avut ghebe de asta toamna in congelator).

Ardeii ii curatam de coaja si ii dam pe robot (sau masina de tocat).Ii punem si pe ei in oala,mestecam.Lasam sa fiarba in continuare.

Rosiile le decojim de coaja si le dam prin robot sau masina de tocat.Le punem la fiert in oala cu sare,piper si foile de dafin.Lasam sa fiarba aproape 3 ore,pana se ridica uleiul la suprafata,cu capac.Mestecati din cand in cand sa nu se arda.

Cand zacusca e gata,o punem in borcane curate,asa fierbinte.Le capsam, le acoperim cu prosoape si lasam sa se raceasca peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Alina26 1

06.04.2013, 17:01

multumesc!!!

laura_n 1

07.04.2013, 11:58

Alina, asta este o delicatesa...ador zacusca de ghebe

Alina26 1

07.04.2013, 12:38

Ms mult Laura!!!!si eu o ador!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de macrou