Zacusca de ghebe

de Alina26 in Zacusca, 6 Apr 2013 | 5589 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcovi
  • 2 kg ardei rosi
  • 2 kg rosii
  • 1 kg ghebe
  • 600 ml ulei
  • 3 frunze de dafin
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ghebe:

Spalam ardeii si ii coacem in cuptor la 200°,ii intoarcem pe toate partile.Dupa aceia ii lasam sa se raceasca.


Curatam si spalam ceapa si morcovii.Ceapa o tocam marunt si o punem intr-o oala la calit cu uleiul.Morcovii ii dam pe razatoare si dupa ce s-a calit ceapa adaugam morcovii.Punem putina sare.


Ghebele le spalam si le dam prin robot.Ii punem la calit.(Eu am avut ghebe de asta toamna in congelator).


Ardeii ii curatam de coaja si ii dam pe robot (sau masina de tocat).Ii punem si pe ei in oala,mestecam.Lasam sa fiarba in continuare.


Rosiile le decojim de coaja si le dam prin robot sau masina de tocat.Le punem la fiert in oala cu sare,piper si foile de dafin.Lasam sa fiarba aproape 3 ore,pana se ridica uleiul la suprafata,cu capac.Mestecati din cand in cand sa nu se arda.


Cand zacusca e gata,o punem in borcane curate,asa fierbinte.Le capsam, le acoperim cu prosoape si lasam sa se raceasca peste noapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Alina26 1

06.04.2013, 17:01

multumesc!!!

laura_n 1

07.04.2013, 11:58

Alina, asta este o delicatesa...ador zacusca de ghebe

Alina26 1

07.04.2013, 12:38

Ms mult Laura!!!!si eu o ador!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ardei cu vinete