Zacusca de ghebe

de gaby_gabytza in Zacusca, 13 Dec 2019 | 6046 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2.5 kg ceapa
  • 1,5 kg ulei
  • 2 kg ardei
  • 2,5 kg vinete
  • 5 kg ghebe
  • 3 linguri sare
  • 3 linguri boia de ardei dulce
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ghebe:

Spalam ceapa si o tocam marunt sau o dam prin robot.

Ardei si vinetele le-am copt pe gratar.le-am pus cu sare si i-am curatat de pielite.Dupa care iam curatat si de saminta si cotoare.I-am dat prin robot pe fiecare separat.

Ghebele le spalam in mai multe ape pana iese apa curata Dupa care le-am pus la fiert.Dupa ce s-au fiert le scoatem la scurs.Cand s-au mai racit le dam prin robot la fel cum am facut cu ardei si ceapa

Punem ceapa si uleiul pe foc si le lasam sa se caleasca un pic cat se inmoaie ceapa.Adaugam ardei si amestecam cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine.

Adaugam ghebele si amestecam iara dupa care la final adaugam vinetele si lasam sa fiarba

Mai amestecam din cand in cand sa nu se prinda de fund.

Cand incepe sa scada adaugam sarea si boiaua de ardei si lasam sa fiarba pana se ingroasa destul de bine.Daca mai e nevoie mai adaugati sare dupa gust

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ghebe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu bureti