Zacusca de macrou

de violeta30 in Peste, 22 Oct 2014 | 4462 vizualizari

 

E mult mai buna decat cea clasica, dar poate fi considerata si o reteta mult mai sanatoasa decat conserva de peste cu tomate.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg macrou
  • 2 kg ardei capia/gogosar
  • 1,5 kg ceapa
  • 400 ml ulei
  • 1 pahar suc de rosii
  • 1 borcan mic de bulion
  • sare
  • piper
  • 100 ml otet pentru oparit pestele
  • 100 ml otet pentru zacusca
  • 3-4 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de macrou:

Se curata pestele daca nu este eviscerat, se taie capul si coada, inotatoarele si se spala bine fara a lasa urme de sange in interior. Se pune la fiert apa, 100 ml otet si cand clocoteste se adauga pestele pentru 10-15 minute. Se scoate apoi, se lasa la racit si se alege de oase si piele.


Intre timp se caleste ceapa in ulei, dupa care se adauga ardeiul taiat cubulete (daca aveti probleme cu stomacul este de prefarat sa puneti apa si ulei la fiert, cand clocoteste se adauga ceapa si ardeiul si se inabuse). Cand s-au calit bine se adauga sucul de rosii si bulionul, se lasa sa se fiarba bine si apoi se adauga pestele maruntit, zaharul si otetul. Cand au inceput sa fiarba bine se opreste focul si circa 30-40 minute se introduce cratita la cuptor. Se pune zacusca la borcane si se sterilizeaza la bain-marie cca 1 ora si 30 minute. Apoi se scot din apa fierbinte si se pun cu capacul in jos pana se racesc. Se depoziteaza la loc racoros.


Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

se pot folosi fileuri de peste (macrou, merluciu, pangasius, cod, somon).

2

pestele se marunteste cat mai bine, eu nu mi-am dat seama si am pus bucati mai maricele (credeam ca se farama la fiert, dar nu a fost asa).

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de macrou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

23.10.2014, 09:28

mirela0911 1

23.10.2014, 15:25

buna trebuie sa fie!

marcela1979 1

13.11.2014, 23:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Shaorma la farfurie
  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de macrou