Zacusca de vara cu dovlecei

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 1 Aug 2011 | 6374 vizualizari

 

Aseara am poftit teribil la retetea Andreei de zacusca...si nici ca am putut dormi la gandul ca o voi prepara pentru pranz...eu am transformat-o intr-o mancarica de vara...are o aroma si un gust....exceptional ....Andreea multumesc!!! E de milioane!

http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.com/2010/08/zacusca-de-dovlecei.html

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei mari( 1 kg)
  • 4 ardei mari capia
  • 5 cepe mari
  • 2 morcovi mari
  • 5 rosii mari
  • 400 ml ulei
  • sare dupa gust
  • piper
  • foaie de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vara cu dovlecei:

1. Am spalat si am taiat cubulete dovleceii...eu nu i-am curatat de coaja( Andreea da), apoi i-am fiert pana s-au inmuiat in apa cu putina sare.


Eu am pus ceapa si morcovii in robot la maruntit, apoi si ardeii spalati si curatati.


Dovleceii i-am scurs si i-am mixat intr-un piure.


Am oparit si am decojit rosiile le-am bagat la blender si le-am facut pasta.


2. In uleiul incins, am pus pe rand ceapa, un sfert de ceasca de apa si am lasat sa scada.


Am adaugat morcovul, si l-am lasat sa se inmoaie( desi daca e blenduit se intampla asta rapid), ardeiul si am amestecat foarte bine, apoi am pus condimentele, dovleceii, rosiile. Am lasat pe foc si am amestecat pana s-a ridicat uleiul deasupra.


Eu am pus totul in tava de Jena si am dat la cuptor pentru 30 de minute.


O nebunie....am servit cu paine taraneasca.....


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vara cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

DIANA B 1

09.08.2011, 10:39

Mmmmmmmmmmmmmmmmm , am si eu niste dovlecei plangaciosi in frigee , ce-ar fi sa le vin de hac , asa ca-n pozele tale ?!?

RuxyRux 1

23.09.2011, 18:59

Multumesc

Bya Ralu 1

27.06.2012, 10:45

delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de conopida
  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu dovlecei