Zacuscă de vinete

de carmenvlad in Zacusca, 23 Oct 2011 | 3747 vizualizari

 

Toamna aceasta am fost binecuvântaţi cu o multitudine de fructe şi legume. Vinetele au fost reginele toamnei. Aşa că am făcut şi eu o porţie de zacuscă de vinete.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg vinete
  • 1.5 kg  gogoşari
  • 1 kg ceapa 
  • 1 kg ardei graşi 
  • 2 kg  roşii sau 400 g pasta de tomate (eu am folosit pastă de tomate)
  • câteva foi de dafin
  • 1/2 linguriţă de piper măcinat
  • 1/2  linguriţă boabe de piper
  • 500 ml ulei de floarea soarelui
  • sare după gust (2 linguri rase, am pus eu)
  • 1 legătură ţelină verde
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacuscă de vinete:



Se aleg vinete sănătoase, se coc, se lasă să se scurgă si se toacă mărunt ca pentru salata. Se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se căleşte în ulei timp de 20-25 minute până când devine uşor sticloasă. Se aleg gogoşari şi ardei graşi sănătoşi, se curăţă de seminţe, se taie in cuburi mici sau se dau prin robot. Se adaugă peste ceapă şi se amestecă uşor. Se lasă să se călească împreună cam 40 minute. Se adaugă vinetele tocate mărunt, sarea, piperul, foile de dafin, se amestecă ca să nu se lipească zacusca de vas şi se lasă să fiarbă timp de 1 oră. Se pune pasta de tomate şi se fierbe zacusca până cănd se ridică o peliculă subţire de ulei. Se gustă zacusca, se potriveşte de sare, se scot foile de dafin şi se adaugă o legătură de ţelină verde proaspăt tocată. Se amestecă bine şi se pune zacusca fierbinte în borcane sterilizate. Borcanele se aşează în tava de aragaz şi se ţin la cuptor pentru 10-15 minute. Se înfiletează capacele la borcane, se acoperă cu prosoape şi lasă să se răcească până a doua zi. Se depozitează în cămară.



Dacă se folosesc roşii în loc de pastă de tomate, atunci roşiile se opăresc, se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se lasă să se scurgă pentru ca zacusca să fie mai scăzută. Roşiile se pun odată cu vinetele şi se fierb până când uleiul se ridică deasupra.



Poftă bună!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacuscă de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

23.10.2011, 22:26

ai venit cu tolba plina de bunatati

LUK 1

24.10.2011, 08:46

buna de tot

Lau 1

24.10.2011, 13:45

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu fasole pastai