Zacusca de vinete cu ciuperci si trufe

de mihasara in Zacusca, 27 Aug 2018 | 2968 vizualizari

 

Provocarea GastroArt
 

 

INGREDIENTE

  • 2 trufe
  • 2 kg ciuperci proaspete
  • 1 kg ard­ei gras
  • 1 kg ardei capia carnos
  • 1 kg cea­pa
  • 1kg vinete coapte
  • 500 g mor­covi
  • 500 ml ­suc de ros­ii
  • foi de ­dafin
  • piper bo­abe
  • cimbru p­roaspat
  • sare de­ mare neio­data
  • 100ml ulei de trufe
  • 400ml ulei de floarea-soarelui­
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete cu ciuperci si trufe:

Spalam ciupercile si le fierbem in apa cu sare. La fel procedam si cu trufele de padure. Eu le frec cu o periuta sa fiu sigura ca indepartez eventalele particule de pamant.

Se scurg bine si se maruntesc in robotul de bucatarie sau le dam prin masina de tocat.

Coacem vinetele, le curatam de coaja si le lasam pe un fund de lemn pus inclinat sa fim siguri ca se scurge tot lichidul amar din ele.

Coacem si ardeiul, il punem intr-un vas sau o punga de plastic. Presaram sare si acoperim vasul cu un capac pentru jumatate de ora. In felul acesta ardeiul se va curata mai usor.

Tocam ceapa si o calim in mixul de ulei cu o lingurita de sare.

Dupa 5 minute, adaugam ardeii si morcovii dati prin robot sau masina de tocat.

Calim la  foc mic 5-10 minute dupa care adaugam ciupercile tocate, mai lasam cateva minute sa se caleasca si adaugam  sucul de rosii. Lasam sa fiarba pana scade zeama lasata de ardei si rosii.
Adaugam intre timp condimentele, sarea, boabele de piper si foile de dafin.
Adaugam apoi ciupercile maruntite prin robot si vinetele scurse si tocate marunt.

Dam cratita a cuptor la foc mic si mai lasam sa fiarba in jur de 30 minute.
Cand este gata, o luam de pe foc.
Punem zacusca in borcane curate si sterilizate. Infiletam capacele si asezam borcanele intr-o cratita mai mare pe fundul careia am pus un prosop.
Turnam apa cam o treime din inaltimea borcanelor si lasam aproximativ 30 - 40 de minute din momentul in care apa incepe sa fiarba.
Cand timpul a trecut, oprim focul si lasam borcanele sa se raceasca in apa in care au fiert.
Dupa ce am terminat de sterilizat toata zacusca si cand borcanele sunt reci, se depoziteaza toate borcanele in camara.

Pofta buna! :)

TIPS-URI

1

Daca preferati, puteti sa adaugati si 2-3 catei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete cu ciuperci si trufe" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

mihasara 1

28.08.2018, 11:43

dantes 1

29.08.2018, 13:58

Interesant!

Rocsi 1

01.09.2018, 21:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete cu mere- reteta reinterpretata