Zeama de Dubova

de Constelatialeu in Supe, 20 Aug 2019 | 4342 vizualizari

 

Hai sa va zic cum e treaba cu zeama asta si cu Dubova. Dubova este o localitate pe Dunare, la Cazanele mici si mari, prin zona aia si pe acolo am bantuit cateva zile si-am stat la Casa La Spaniolu. Am zis ca nu ne ducem sa facem mancare, ne-am luat cate ceva pentru dimineata si ceva carnita pentru un gratarel seara. Dar cum ni s-a taiat cand am vazut cat poate sa fie 2 linguri de ciorba ( ciorba de burta fara smantana, usturoi si ardei era 28 de lei) si-o bucatica de peste 48 de lei ( mama lui de peste, ca suntem la Dunare nu in varf de munte), am zis pas ca nu ne dau banii afara din casa si nu am primit nici o mostenire de la matusa Tamara.  Asa ca sa nu mancam doar gratar am pus si de-o zeama, aveam aripioare, deci baza era, apoi m-am dus cu sar`na la proprietara si am cerut din gradina 3 morcovi, 2 cepe, 3 ardei ( la minimarket n-am gasit asa ceva pentru ca nu aduceau, oamenii din zona aveau in gradina) de la minimarket niste fidea si delikat.  Asa am pus de-o zeama ca ne cerea stomacul dupa atata gratar....si uite asa am hranit 6 guri dornice de-o zeama fierbinte....

 

INGREDIENTE

  • 10 aripioare
  • 3 morcovi ( de Dubova )
  • 2 cepe ( de Dubova )
  • 3 ardei galbeni ( de Dubova)
  • 1 ardei capia rosu ( l-am avut in traista)
  • 1 rosie mare ( din gradina noastra, am adus sa avem dimineata )
  • 1 punga cu fidea cu ou
  • delikat
  • apa
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zeama de Dubova:

Intr-o cratita cu apa am dat in 2 clocote aripioarele cu putina sare.

In alta oala am pus apa la fiert, am adaugat putina sare si dupa ce au dat in clocot aripioarele, le-am transferat in oala mai mare. Am taiat marunt toate legumele si apoi le-am adaugat in oala cu aripioare, am lasat sa fiarba, am adaugat delikat dupa gust.

La final am adaugat si fideaua, am lasat sa fiarba, apoi am mancat cu o mare pofta, a iesit delicioasa'' Zeama de Dubova''. Fiecare a adaugat, in zeama piper sau sare de lamaie (unii au vrut sa fie acra). Si uite asa cu 30 de lei am facut ditamai oala cu supa-ciorba ...ca doar nu era sa aruncam banii pe apa Dunarii aiurea-n tramvai....:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Zeama de Dubova" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

madi_marin 1

31.08.2019, 17:59

Nici nu-mi faceam probleme ca nu o sa te descurci tu cumva! Arata delicios!

dantes 1

01.09.2019, 09:04

Buna!

Catalina L 1

02.09.2019, 13:51

buna zeama ta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu tarhon in vas Zepter