Zeama de Dubova

de Constelatialeu in Supe, 20 Aug 2019 | 372 vizualizari

 

Hai sa va zic cum e treaba cu zeama asta si cu Dubova. Dubova este o localitate pe Dunare, la Cazanele mici si mari, prin zona aia si pe acolo am bantuit cateva zile si-am stat la Casa La Spaniolu. Am zis ca nu ne ducem sa facem mancare, ne-am luat cate ceva pentru dimineata si ceva carnita pentru un gratarel seara. Dar cum ni s-a taiat cand am vazut cat poate sa fie 2 linguri de ciorba ( ciorba de burta fara smantana, usturoi si ardei era 28 de lei) si-o bucatica de peste 48 de lei ( mama lui de peste, ca suntem la Dunare nu in varf de munte), am zis pas ca nu ne dau banii afara din casa si nu am primit nici o mostenire de la matusa Tamara.  Asa ca sa nu mancam doar gratar am pus si de-o zeama, aveam aripioare, deci baza era, apoi m-am dus cu sar`na la proprietara si am cerut din gradina 3 morcovi, 2 cepe, 3 ardei ( la minimarket n-am gasit asa ceva pentru ca nu aduceau, oamenii din zona aveau in gradina) de la minimarket niste fidea si delikat.  Asa am pus de-o zeama ca ne cerea stomacul dupa atata gratar....si uite asa am hranit 6 guri dornice de-o zeama fierbinte....

 

INGREDIENTE

  • 10 aripioare
  • 3 morcovi ( de Dubova )
  • 2 cepe ( de Dubova )
  • 3 ardei galbeni ( de Dubova)
  • 1 ardei capia rosu ( l-am avut in traista)
  • 1 rosie mare ( din gradina noastra, am adus sa avem dimineata )
  • 1 punga cu fidea cu ou
  • delikat
  • apa
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zeama de Dubova:

Intr-o cratita cu apa am dat in 2 clocote aripioarele cu putina sare.


In alta oala am pus apa la fiert, am adaugat putina sare si dupa ce au dat in clocot aripioarele, le-am transferat in oala mai mare. Am taiat marunt toate legumele si apoi le-am adaugat in oala cu aripioare, am lasat sa fiarba, am adaugat delikat dupa gust.


La final am adaugat si fideaua, am lasat sa fiarba, apoi am mancat cu o mare pofta, a iesit delicioasa'' Zeama de Dubova''. Fiecare a adaugat, in zeama piper sau sare de lamaie (unii au vrut sa fie acra). Si uite asa cu 30 de lei am facut ditamai oala cu supa-ciorba ...ca doar nu era sa aruncam banii pe apa Dunarii aiurea-n tramvai....:D

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zeama de Dubova" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

madi_marin 1

31.08.2019, 17:59

Nici nu-mi faceam probleme ca nu o sa te descurci tu cumva! Arata delicios!

dantes 1

01.09.2019, 09:04

Buna!

Catalina L 1

02.09.2019, 13:51

buna zeama ta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba acra de pui cu legume si tarhon