Ciorba de pui, cu cartofi

de RODIMUR in Ciorbe, 29 Noi 2020 | 640 vizualizari

 

Trebuia să fac o ciorbă și cum aveam niște ciocănele de pui în frigider, m-am gândit să le folosesc pentru aceasta. De această dată am ales să folosesc cartofi, nu paste, iar alegerea mi s-a părut potrivită. A ieșit o ciorbă gustoasă și consistentă, destul de ușor de făcut și pe care merită să o faceți, măcar din când în când, dacă nu mai des.
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

 

INGREDIENTE

  • 7-8 ciocănele de pui
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1/4 țelină
  • 4 cartofi roz
  • 1 ceapă galbenă
  • 3 felii de ardei gras (roșu, verde, galben)
  • 1 roșie
  • ulei de floarea soarelui pentru călit
  • sare
  • piper
  • frunze de pătrunjel
  • Pentru servit:
  • smântână
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui, cu cartofi:

Ciocănelele de pui se curăță de tuleie, se spală și se pun la fiert, cu 3 litri de apă, mai întâi la foc iute și după ce încep să fiarbă, se reduce focul, ca să nu se tulbure supa. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se adaugă apă caldă, în caz că este nevoie.


Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert în oala în care se va face ciorba, cu 2 litri de apă rece, la foc iute. Când se formează spumă, se culege și se aruncă.


Se curăță ceapa, se spală, se mărunțește și se călește ușor, la foc mic, în ulei suficient, până ce devine transparentă.


Se spală ardeii, se curăță de semințe și de cotoare și câte 1/3 din fiecare se taie cubulețe (sau julienne) și se înmoaie ușor în tigaia în care s-a călit ceapa.


Se spală roșia, se taie cubulețe și se adaugă la legumele din tigaie, ca să se înmoaie, la foc mic, până ce scade lichidul lăsat.


Când ciocănelele au fiert, se scot din oală, se lasă în așteptare, iar supa se strecoară în oala cu legumele aproape fierte.


Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în oala cu legume. Când cartofii sunt aproape fierți se adaugă legumele călite și ciocănelele fierte, lăsate în așteptare, pentru încă unul-două clocote.


Între timp se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.


Se condimentează ciorba, după gust cu sare și piper, se presară pătrunjel tocat, se acoperă oala cu un capac și se ia de pe foc. După 10 minute ”de odihnă” ciorba poate fi servită. Cine dorește, poate adăuga smântână, în farfurie.


TIPS-URI

1

Fierbeți ciocănelele la foc mic, ca să nu se tulbure supa. Când carnea a fiert (dar nu ca să se desprindă de pe oase!) strecurați supa și adăugați-o în oala cu legume, pentru ciorbă.

2

Nu prăjiți tare ceapa, ci înmuiați-o doar puțin, ca să rămână dulce, să nu se ardă.

3

Folosiți cartofi roz, care nu se sfărâmă la fierbere, ci își păstrează forma.

4

Adăugați cartofii în ciorbă când legumele celelalte sunt aproape fierte. Apoi adăugați ciocănelele care au fiert în supă și au stat în așteptare.

5

După ce condimentați ciorba, după gust, presărați pătrunjelul tocat, apoi luați oala de pe foc și puneți capacul. Serviți ciorba după 10 minute ”de odihnă”.

6

Cine dorește, poate adăuga smântână, în farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui, cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

RODIMUR 1

11.12.2020, 07:56

Mulțumesc frumos, doamna Aurelia!

RODIMUR 1

11.12.2020, 07:58

Mulțumesc frumos, Găbytza!

RODIMUR 1

11.12.2020, 07:58

Mihaela,

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

6801 puncte

katty

5273 puncte

mirela0911

4925 puncte

Rocsi

4319 puncte

RODIMUR

2677 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Piept de pui umplut
  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba dobrogeana de pasare a' la grec