Zeama de pui

de vero_closca in Supe/Ciorbe, 9 Iul 2010 | 2998 vizualizari

 

zeama calda de pui alina foamea,pofta si raceala... este o reteta pe care am preluat-o din "Bucatarul tau". delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 2 morcovi
  • o telina mica
  • 1 ardei sau un gogosar
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 100g smantana
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 1 lamaie
  • piper
  • 1/2 legatura patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zeama de pui:

puiul se curata,se spala,se portioneaza si se pune la fiert in apa cu putina sare.


se spumeaza bine.


zarzavatul se curata,se spala si se taie cubulete apoi se caleste in ulei pana se inmoaie iar uleiul se coloreaza, apoi se adauga in oala unde fierbe puiul.


se fierb impreuna pana ce carnea aproape se desprinde de pe oase.


se adauga usturoiul zdrobit,zaharul si sarea,se ia de pe foc si se drege cu smantana amestecata cu galbenusurile,se acreste cu zeama de lamaie si se presara patrunjel tocat.


este foarte gustoasa!

 

TIPS-URI

1

eu am pus si galuste din faina fierte separat(pt ca baietii mei sunt innebuniti dupa galuste) si am adaugat un praf de chilli in farfurie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zeama de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

vero_closca 1

10.07.2010, 00:13

multumesc,chiar e buna. mai ales in zile ploioase sau cand esti racit cobza!

gaby_duceag 1

10.07.2010, 10:50

mmm, ce gust bun trebuie sa aiba!!!

nadina73 1

11.07.2010, 18:32

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta cu smantana