İzmir köftesi

de JustLoveCookin in Oaie, 29 Dec 2010 | 7671 vizualizari

 

Una din mancarurile mele preferate si un gen de mancare tipic zonei Izmir, renumita cu frumusetea femeilor…Nu as putea explica chestia asta,insa in Izmir intr-adevar majoritatea femeilor sunt foarte frumoase.Sa fie din cauza acestor köfte? Nu prea cred,insa un lucru e sigur,sunt bune.Recomand calduros si continuu maratonul de retete cu specific turcesc.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata preferabil de miel (nici foarte grasa insa nici macra)
  • 1 ceapa
  • 1/2 legatura patrunjel
  • cateva frunze menta (optional)
  • pesmet
  • sare,piper
  • 4 cartofi
  • 3 rosii
  • 1-2 linguri bulion concentrat (nu suc de rosii)
  • 250 ml apa
  • ulei
  • oregano
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA İzmir köftesi:

In carnea tocata fin punem ceapa data prin razatoare sau tocata si ea la fel de fin,sarea,piperul,putin oregano si pesmetul.


Framantam bine apoi luam bilute cam de marimea unei nuci mai mari,le facem intai rotunde,apoi le rotim intre palme pentru a le alungi.Cum in partea de sus va iesi putin mai subtire,e deajuns sa le intoarceti cu josul in sus si sa le mai rotiti de cateva ori.Vor iesi egale.


Pregatim sosul: Intr-o cratita punem 3-4 linguri de ulei si 1-2 linguri de bulion cat mai concentrat.Punem pe foc si lasam sa se incalzeasca impreuna,amestecand mereu,pana va incepe sa bolboroseasca bine iar uleiul va avea culoarea rosie. Acum adaugam un piureul de rosii.Cele 3 rosii le decojim,le scoatem semintele si le dam prin razatoare.Pot fi inlocuite si cu suc de rosii insa se va simti diferenta (pentru cine cunoaste originalul).Punem sare,piper si 1 lingurita de oregano.Tinand cont ca nu vom pune sare peste cartofi,putem face sosul sarat.Isi vor lua sarea din sos.Mai adaugam si 250 ml de apa si lasam sa fiarba putin. Curatam cartofii si ii taiem in 4 pe lungime,sau in 6 daca sunt prea grosi.Ideea e ca toate ingredientele sa aiba cam aceeasi marime.E o chestie estetica si conteaza si poate schimba si timpul de gatit.


Asezam cartofii in tava,peste ei asezam köfte-lele,(turcii pun si felii de rosii si ardei gen capia,eu am sarit peste partea asta,voi puteti insa sa o faceti,iese si mai bun) apoi cu o lingura luam uleiul de deasupra sosului si il imprastiem cu rabdare peste legume si köfte.Asta ajuta mult la aspectul final,nu se vor parli,ci se vor rumeni ingrentele ramase deasupra.Mai imprastiem si putin sos cu lingura,apoi cel ramas il turnam in mijloc.


Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade , timp de 45-50 minute.Depinde mult de cuptorul fiecaruia,insa atunci cand cartofii sunt bine copti e gata totul.Incercati cu un cartof si va veti da seama.


Cam atat…Rezultatul? O bunatate !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "İzmir köftesi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Ligia Bxl 1

30.12.2010, 16:43

mai ai ca vreau si yo

aziz 1

31.12.2010, 15:01

confirmare la confirmare (mihaela jo)delicioasaaaa

alexana2008 1

07.08.2011, 15:23

excelent!
ador mancarea turceasca...libaneza...in general mancarea orientala
spune-mi te rog daca pot folosi kafta.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Köfte