simo_brkic

1

Bucataras
incepator

Sibiu/Treviso

Bucataras din 18.12.2011

RETETE28
PRIETENI117
Retete / Dulciuri

Biscuiti englezesti

In Dulciuri la 4 Dec 2012

Mai intai amestecam  untul cu zaharul,framantam si amestecam bine apoi adaugam oul, faina si praful de copt, esenta.Compozitia e buna cand nu se lipeste de degete, dar e moale .Intindem foi medii,nu foarte subtiri,si decupam formele dorite. Bagam la cuptor la 170 grade sus si jos, daca e...

Chec portocale si nuci

In Dulciuri la 28 Oct 2012

Mai intai batem albusurile cu zaharul spuma,pana devine o crema alba si densa,poi adaugam galbenusurile.Amestecam bine adaugand si sucul de portocale si uleiul,dupa care se adauga faina cu praful de copt. O treime din compozitie o turnam in tava unsa cu putin unt.Restul il impartim in 2,in una...

Cuib de viespi

In Dulciuri la 22 Oct 2012

Mai intai amestecam faina cu galbenusurile, zaharul, sarea si uleiul. Apoi adaugam laptele caldut cu drojdia (amestecate) si incepem sa framantam. Odata ce compozitia nu mai lipeste si este framantata bine o lasam intr-un vas acoperit cateva ore. Intre timp pregatim crema mixand untul cu...

Strudel de mere (reteta bunicii italiene )

In Prajituri la 12 Oct 2012

Se face foaia subtire, framantand faina cu oul si uleiul, apoi adaugam apa putina si framantam pana se dezlipeste de maini si ramane lucios. Formam o bila pe care o ungem cu ulei (cu o pensula ) si o punem dedesuptul unui castron de inox 30 minute (sa dospeasca putin) Pasul 1 scobim si...

Tort aniversare

In Torturi la 5 Oct 2012

Blatul : batem albusele cu zaharul bine pana cand devine crema spumoasa; adaugam galbenusurile si continuam sa amestecam dar cu o lingura de lemn. Adaugam faina, praful de copt si esenta. Punem la cuptor timp de 30 minute la 180 grade. Intre timp frisca gata preparata o amestecam incet cu...

Tarta Simo

In Torturi la 30 Sep 2012

Mai intai facem blatul. Incepem batand albusurile cu zaharul pana cand se incorporeaza bine si devin spuma densa, dupa care adaugam galbenusurile. La compozitia spumoasa adaugam faina ,praful de copt si esenta, amestecand cu o lingura se lemn. Se baga la cuptor 40 minute la 180 grade, dupa care...

Tiramisu reţetă originală

In Torturi la 2 Aug 2012

Tiramisu reţetă originală Intai facem cafeaua  o indulcim cu cele 3 linguri de zahar si  o lasam deoparte sa se raceasca. Intre timp separam in 2 vase inalte albusele si galbenusele. In cel cu albuse adaugam putina sare si folosind mixerul la viteza maxima batem spuma.Odata...

Lapte de pasare

In Dulciuri la 8 Mai 2012

Punem  850 ml lapte la fiert si separam albusurile de galbenusuri; Galbenusurile le amestecam cu zaharul tos si cel vanilat, apoi adaugam coaja de lamaie si esenta.Albusurile le batem bine spuma cu un varf de cutit  sare. Luam un vas cu apa rece si lingura o scufundam in apa de...

Spuma de capsuni :P

In Dulciuri la 2 Mai 2012

Mai intai frecam bine albusurile cu zaharul, apoi capsunile taiate cubulete mici si insiropate cu zahar la randul lor le amestecam cu crema obtinuta din albusuri..si gata =)) spumaa de capsuni :P.

Pasta de Zahar facuta in casa ( mai buna si economa )

In Dulciuri la 28 Apr 2012

Primul pas: taiem fasii foile de gelatina si le puneam in 30 g apa,le lasam se se moaie 10 minute; Al doilea pas:intr-o craticioara punem mierea si o dam la foc mic amestecata cu foile moi si apa ,astfel mestecam pana cand se topesc si se amalgameaza bine,devenind ca apa. Ultimul pas...

Cozonacei " Babani"

In Dulciuri la 15 Apr 2012

Se incalzeste laptele si se pune in el zaharul si vanilia;se amesteca pana se dizolva si se lasa la racit-cand se adauga sa fie caldut Se topeste untul la microunde si se amesteca cu uleiul;Se lasa la racit la fel ca si laptele Se freaca galbenusurile cu sare si esentele sau cojile de...

Clatite cu portocala si nutella

In Dulciuri la 28 Feb 2012

Toti stim cum se fac,mie imi place aromate ;) intai am batut ouale cu faina si poi am adaugat laptele si apa,la sfarsit cand compozita era cea dorita fara grumi am adaugat cojile rase de la portocala si lamaie si esenta de vanilie cu ling.ulei. La sfarsit am pregatit 2 tigai pt.clatite cu cate o...

Red Velvet Cheesecake

In Torturi la 15 Feb 2012

Intai se prepara baza rosie amestecand intr - un bol faina cu cacaoa si in altul omogenizand bine ouale cu zaharul si uleiul. Apoi se amesteca cu ingredientele in praf(faina si cacao) si incet se adauga buttermilk-ul, praful de copt stins (cu otet) si gelul. Se coace intr-o forma de tort sau...

Crema pasticera (pasticerilor)

In Prajituri la 21 Ian 2012

Amestecam bine galbenusurile cu zaharul,faina ,coaja de lamaie, sarea  (putina ,un varf) si foarte incet adaugam laptele.Lasam pe foc mic lent,amestecand mereu pana la obtinerea unei creme dense.Jumatate din crema obtinuta (daca folosim 3 foi) se spalmeaza pe prima foaie(1 BAZA) si se lasa...

Tort cu nuca de cocos

In Torturi la 5 Ian 2012

Intr un bol batem oul cu putin zahar, in altul amestecam faina,z aharul ramas si praful de copt. Incet incet adaugam si oul cu zaharul ramas si laptele, pana cand obtinem o "crema" destul de densa. Intr-o tava rotunda punem 3 parti din cantitatea obtinuta si in partea care a ramas...

Biscuiti

In Dulciuri la 28 Dec 2011

Intr-un vas se amesteca faina cu untul si se framanta pana cand se obtine un aluat sfaramicios, apoi se adauga galbenusurile cu zaharul si vanilia (aroma) si se continua framantarea. Se da la frigider circa 30 minute (invelit in foaie de ceolofan) dupa care se intinde o foaie din care se taie...

Pasta de Marshmallow (maleabila pentru decoruri)

In Dulciuri la 19 Dec 2011

Intr-un vas rezistent la caldura se pun marshmallow-urile  cu 2 lingurite de apa si se baga in microunde cca.5 minute. Daca dupa acest timp nu s-au topit de tot se mai lasa putin pana cand devine o pasta lichida alba sau roz-alba. Apoi se scoate si incet incet se incorporeaza  270...

Afisate 1 - 17 din 17 retete    

Postari recente

publicat la 04.12.2012

Biscuiti englezesti

publicat la 28.10.2012

Chec portocale si nuci

publicat la 23.10.2012

Pestisor

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Azi s-ar putea să ai poftă de muncă. Aşază-te şi aşteaptă să-ţi treacă.

 
 
 

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]