Red Velvet Cheesecake

de simo_brkic in Torturi, 15 Feb 2012 | 1750 vizualizari

 

Aceasta reteta o mai facusem odata dar nu imi iesise rosul Rosu.E delicioasa pentru cei care iubesc dulcele cu mascarpone,ricotta .Fiind Valentine's am facut-o pt sotiorul meu iubit :)Din pacate ca de obicei pozele reusite nu am reusit sa le incarc :(((

 

INGREDIENTE

  • Baza rosie:
  • 2 cani si 1/2 faina
  • 2 lingurite cacao
  • 2 oua mari
  • 1 cana ulei vegetal(porumb,arahide sau floarea soarelui)
  • 1 praf de copt(otet pt.stins)
  • 1 esenta vanilie
  • 1 gel rosu colorant alimentar
  • 1 cana si 1/2 zahar 
  • 1 cana buttermilk (lapte la temperatura camerei cu sucul de la o jumatate lamaie)
  • Baza alba:
  • 100 g ciocolata rasa
  • 2 cutii mascarpone(500 g )
  • 1 lingura faina
  • 1 cana zahar
  • Crema:
  • 1 cutie mascarpone
  • 100 g unt
  • 2 cani zahar tos
  • 2 vanilii (esente)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Red Velvet Cheesecake:

Intai se prepara baza rosie amestecand intr-un bol faina cu cacaoa si in altul omogenizand bine ouale cu zaharul si uleiul. Apoi se amesteca cu ingredientele in praf(faina si cacao) si incet se adauga buttermilk-ul, praful de copt stins (cu otet) si gelul. Se coace intr-o forma de tort sau tarta de diametrul 24 cm,timp de aprox. 25 minute la 160 sau 180 grade, depinde de cuptor. Al meu e pe curent aerat si am copt la 170. Se lasa la racit urmand apoi sa cream forma. Eu neavand o forma de inima am folosit hartia de copt si un pix pentru a desena forma dorita si apoi cand baza e coapta am taiat dupa forma hartiei. Bucatile de tort care mi-au ramas de la creare le-am faramitat urmand sa le folosesc la ornat. Se taie in 2 parti obtinand 2 blaturi.


Apoi am pregatit baza alba de branza care vine in mijloc: am ras ciocolata, am adaugat mascarponele, untul moale (temperatura camerei), zaharul tos si esenta de vanilie. Si aici neavand forma am folosit aceasi hartie si forma creata inainte, de data aceasta insa compozitia fiind "groasa" am pus-o direct pe forma de inima (in acest fel am economisit aluatul ) si apoi am pus-o in tava peste alta foaie de copt. Odata asezata pe foaie am desprins forma de inima si am bagat-o la cuptor pentru maxim 20 minute (aluatul nu trebuie sa devina tare sau sa se coaca prea mult, trebuie sa ramana destul de moale inauntru si doar putin in exterior. Ne dam seama ca e gata testand cu scobitoarea. Odata facuta si inima alba se lasa deoparte la racit si intre timp pregatim crema .


Crema se obtine amestecand bine toate ingredientele si apoi se intinde in 2 parti, una sub inima alba, imediat pe baza rosie si cealalta deasupra inimii albe. Deasupra acoperim cu al doilea blat rosu. Astfel cel alb e intre creme si intre blaturile rosii.


E delicios, eu l-am ornat cu frisca, pasta de zahar .

 

TIPS-URI

1

Deasupra se poate orna cu putina crema da branza si scaglii de ciocolata sau cum am facut eu cu frisca ,faramiturile rosii si pasta de zahar..

2

Sa nu va sperie, nu e greu de facut tortul din contra, mi-a iesit de prima data chiar daca nu am amestecat mereu ingredientele in ordinea in care spune reteta. E mai mult timpul de care avem nevoie pt a o crea ,2 ore minim pentru crearea blaturilor,cremei si asamblarea acestora .:D

3

Chiar daca atunci cand e coapta baza rosie sau cea alba nu seamana a inimioara nu intrati in panica o formati apoi cu cutitul ;)

4

Folosind aceste gramaje am obtinut un tort de aprox .2 kg,daca doriti puteti face din gramaje mai mici ,obtineti astfel un tort mai mic in gramaj

Daca ti-a placut reteta noastra "Red Velvet Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

oana_pisicutza16 1

23.02.2012, 11:57

foarte frumos

DIANA B 1

23.02.2012, 17:01

Ms ptr intentie

simo_brkic 1

30.10.2012, 23:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Tort Red Velvet Spirala cu crema ganache