simo_brkic

1

Bucataras
incepator

Sibiu/Treviso

Bucataras din 18.12.2011

RETETE29
PRIETENI118
Retete

Biscuiti englezesti

In Dulciuri la 4 Dec 2012

Mai intai amestecam  untul cu zaharul,framantam si amestecam bine apoi adaugam oul, faina si praful de copt, esenta.Compozitia e buna cand nu se lipeste de degete, dar e moale .Intindem foi medii,nu foarte subtiri,si decupam formele dorite. Bagam la cuptor la 170 grade sus si jos, daca e...

Chec portocale si nuci

In Dulciuri la 28 Oct 2012

Mai intai batem albusurile cu zaharul spuma,pana devine o crema alba si densa,poi adaugam galbenusurile.Amestecam bine adaugand si sucul de portocale si uleiul,dupa care se adauga faina cu praful de copt. O treime din compozitie o turnam in tava unsa cu putin unt.Restul il impartim in 2,in una...

Pestisor

In Peste la 23 Oct 2012

Curatam pestele de intestine, punem inauntru foi de dafin, putina sare si piper si apoi il punem pe foc, la gratar. Il intoarcem din cand in cand si la urma se pune pe rosii si salata verde. Deasupra pestelui punem mujdei facut din usturoiul pisat, sare, piper, putin ulei si apa (sau mustar)...

Cuib de viespi

In Dulciuri la 22 Oct 2012

Mai intai amestecam faina cu galbenusurile, zaharul, sarea si uleiul. Apoi adaugam laptele caldut cu drojdia (amestecate) si incepem sa framantam. Odata ce compozitia nu mai lipeste si este framantata bine o lasam intr-un vas acoperit cateva ore. Intre timp pregatim crema mixand untul cu...

Strudel de mere (reteta bunicii italiene )

In Prajituri la 12 Oct 2012

Se face foaia subtire, framantand faina cu oul si uleiul, apoi adaugam apa putina si framantam pana se dezlipeste de maini si ramane lucios. Formam o bila pe care o ungem cu ulei (cu o pensula ) si o punem dedesuptul unui castron de inox 30 minute (sa dospeasca putin) Pasul 1 scobim si...

Tort aniversare

In Torturi la 5 Oct 2012

Blatul : batem albusele cu zaharul bine pana cand devine crema spumoasa; adaugam galbenusurile si continuam sa amestecam dar cu o lingura de lemn. Adaugam faina, praful de copt si esenta. Punem la cuptor timp de 30 minute la 180 grade. Intre timp frisca gata preparata o amestecam incet cu...

Tarta Simo

In Torturi la 30 Sep 2012

Mai intai facem blatul. Incepem batand albusurile cu zaharul pana cand se incorporeaza bine si devin spuma densa, dupa care adaugam galbenusurile. La compozitia spumoasa adaugam faina ,praful de copt si esenta, amestecand cu o lingura se lemn. Se baga la cuptor 40 minute la 180 grade, dupa care...

Tiramisu reţetă originală

In Torturi la 2 Aug 2012

Tiramisu reţetă originală Intai facem cafeaua  o indulcim cu cele 3 linguri de zahar si  o lasam deoparte sa se raceasca. Intre timp separam in 2 vase inalte albusele si galbenusele. In cel cu albuse adaugam putina sare si folosind mixerul la viteza maxima batem spuma.Odata...

Lapte de pasare

In Dulciuri la 8 Mai 2012

Punem  850 ml lapte la fiert si separam albusurile de galbenusuri; Galbenusurile le amestecam cu zaharul tos si cel vanilat, apoi adaugam coaja de lamaie si esenta.Albusurile le batem bine spuma cu un varf de cutit  sare. Luam un vas cu apa rece si lingura o scufundam in apa de...

Spuma de capsuni :P

In Dulciuri la 2 Mai 2012

Mai intai frecam bine albusurile cu zaharul, apoi capsunile taiate cubulete mici si insiropate cu zahar la randul lor le amestecam cu crema obtinuta din albusuri..si gata =)) spumaa de capsuni :P.

Pasta de Zahar facuta in casa ( mai buna si economa )

In Dulciuri la 28 Apr 2012

Primul pas: taiem fasii foile de gelatina si le puneam in 30 g apa,le lasam se se moaie 10 minute; Al doilea pas:intr-o craticioara punem mierea si o dam la foc mic amestecata cu foile moi si apa ,astfel mestecam pana cand se topesc si se amalgameaza bine,devenind ca apa. Ultimul pas...

Cozonacei " Babani"

In Dulciuri la 15 Apr 2012

Se incalzeste laptele si se pune in el zaharul si vanilia;se amesteca pana se dizolva si se lasa la racit-cand se adauga sa fie caldut Se topeste untul la microunde si se amesteca cu uleiul;Se lasa la racit la fel ca si laptele Se freaca galbenusurile cu sare si esentele sau cojile de...

Vinete cu maioneza

In Mancaruri de post la 28 Mar 2012

Se prepara maioneza,frecand galbenusul de la un ou cu o ling.de mustar si ulei (pana cand ne place compozitia);se taie ceapa marunt si odata ce vinetele sunt coapte se toaca.La sfarsit se amesteca ceapa cu vinetele si in maioneza adaugam sare piper si sucul de lamaie ,poi totul se amalgameaza...

Salata cu surimi (pasta din carne de peste)

In Salate la 12 Mar 2012

E usor de facut ca si alte salate de altfel ;) am ras morcovul,am taiat fasii castravetele,cuburi rosiile si fasii ridichile.Intr o tigaie am calit cu putin ulei de masline surimii adugand spre sfarsit sare,piper dupa gust si suc de lamaie :P Poi atunci cand surimii sunt gata (maxim 10 min) luam...

Tarta sarata cu legume mexicane

In Mancaruri de post la 11 Mar 2012

Intai se  gaureste cu o furculita foaia briseè si se baga la cuptor cam 10 minute ,apoi se scoate si se pun uniform legumele.Se baga iar la cuptor pentru 5 minute si apoi se scoate si se adauga ouale batute cu sare,piper si smantana .Taiata rondele mici se adauga ceapa verde si cand e...

Clatite cu portocala si nutella

In Dulciuri la 28 Feb 2012

Toti stim cum se fac,mie imi place aromate ;) intai am batut ouale cu faina si poi am adaugat laptele si apa,la sfarsit cand compozita era cea dorita fara grumi am adaugat cojile rase de la portocala si lamaie si esenta de vanilie cu ling.ulei. La sfarsit am pregatit 2 tigai pt.clatite cu cate o...

Pui in crusta de mustar si usturoi

In Pui la 23 Feb 2012

Eu am folosit pulpe dar si piept de pui (care gatit altfel devine sec).Astfel am pregatit o tava cu 2 cani de apa 2 linguri ulei,foaia de  salvie,rozmarinul,berea cca.jumatate de cana ,o lingura de mustar si am pus in cuptor cam jumatate de ora.Poi dupa ce apa si berea sau  evaporat mai...

Red Velvet Cheesecake

In Torturi la 15 Feb 2012

Intai se prepara baza rosie amestecand intr - un bol faina cu cacaoa si in altul omogenizand bine ouale cu zaharul si uleiul. Apoi se amesteca cu ingredientele in praf(faina si cacao) si incet se adauga buttermilk-ul, praful de copt stins (cu otet) si gelul. Se coace intr-o forma de tort sau...

Sos cu ton

In Sosuri la 5 Feb 2012

Se amesteca maioneza cu mustarul, capperi si uleiul ,adaugam sarea si piperul apoi tonul (fara uleiul din cutie) si omogenizam bine, la sfarsit adaugand patrunjelul tocat marunt;) Se serveste pe paine sau ca aperitiv cu saratele ;) :P

Galletto (cocos mic) umplut si varza calita

In Pui la 5 Feb 2012

Sunt sigura ca toti am facut varza calita si pui umplut  ;)..am taiat varza si am "framantat-o" putin cu sare si piper,urmand apoi sa adaug cam 2 linguri bune de suc rosii. Am lasat-o deoparte si am inceput sa umplu cocoselul cu maslinele ,morcovul taiat fasii si ceapa verde...

Orez cu dovlecei si aripioare de pui

In Pui la 25 Ian 2012

 In putin ulei am calit dovlecelul taiat cubulete, ceapa taiata (nu marunt ci putin mai mare) si morcovul taiat cubulete. Cand uleiul a prins culoarea legumelor (portocaliu) si vedem ca legumele sunt calite adaugam putina apa ( cca.jumatate de pahar) si mai lasam putin pe foc amestecand...

Piftelute de vita cu parmezan

In Vita la 22 Ian 2012

Carnea macinata se amesteca cu parmezanul,faina de paine oul,sarea si putin piper.Se formeaza mingi pe care le stropsim si le trecem odata ce au prins forma prin pesmet (faina de paine). La urma le prajim putin in ulei .Eu am preferat cel de masline ; )

Crema pasticera (pasticerilor)

In Prajituri la 21 Ian 2012

Amestecam bine galbenusurile cu zaharul,faina ,coaja de lamaie, sarea  (putina ,un varf) si foarte incet adaugam laptele.Lasam pe foc mic lent,amestecand mereu pana la obtinerea unei creme dense.Jumatate din crema obtinuta (daca folosim 3 foi) se spalmeaza pe prima foaie(1 BAZA) si se lasa...

Painica pufoasa impletita

In Piine la 17 Ian 2012

In lapte se topesc drojdia, zaharul si untul. Compozitia se adauga fainii cu sarea si un ou batut. Se amesteca framantand circa 10 minute si apoi se formeaza o minge care se imparte in 3. Aceste parti se ruleaza urmand apoi sa le impletim. Se lasa la dospit 50 minute sau 1 ora urmand sa o ungem...

Tort cu nuca de cocos

In Torturi la 5 Ian 2012

Intr un bol batem oul cu putin zahar, in altul amestecam faina,z aharul ramas si praful de copt. Incet incet adaugam si oul cu zaharul ramas si laptele, pana cand obtinem o "crema" destul de densa. Intr-o tava rotunda punem 3 parti din cantitatea obtinuta si in partea care a ramas...

Biscuiti

In Dulciuri la 28 Dec 2011

Intr-un vas se amesteca faina cu untul si se framanta pana cand se obtine un aluat sfaramicios, apoi se adauga galbenusurile cu zaharul si vanilia (aroma) si se continua framantarea. Se da la frigider circa 30 minute (invelit in foaie de ceolofan) dupa care se intinde o foaie din care se taie...

Pasta de Marshmallow (maleabila pentru decoruri)

In Dulciuri la 19 Dec 2011

Intr-un vas rezistent la caldura se pun marshmallow-urile  cu 2 lingurite de apa si se baga in microunde cca.5 minute. Daca dupa acest timp nu s-au topit de tot se mai lasa putin pana cand devine o pasta lichida alba sau roz-alba. Apoi se scoate si incet incet se incorporeaza  270...

Ciorba de legume

In Ciorbe la 19 Dec 2011

Se taie cubulete ceapa,morcovii ardeiul si se calesc intr o oala inalta apoi se adauga varza taiata la calit si cartofii taiati cuburi. Cand uleiul incepe sa se coloreze se adauga cartofii si apa . Se lasa sa dea in clocot si poi se adauga sucul de rosii . La sfarsit se adauga mazarea si...

Afisate 1 - 28 din 28 retete    

Postari recente

publicat la 04.12.2012

Biscuiti englezesti

publicat la 28.10.2012

Chec portocale si nuci

publicat la 23.10.2012

Pestisor

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 19

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro