Ade200

1

Bucataras
incepator

Sebeş

Bucataras din 26.01.2011

RETETE90
PRIETENI38
Retete

Chiftele, pur și simplu

In Mancaruri cu carne la 24 Iul 2014

Moi franzela și o storci. Cartofii curățați îi dai pe răzătoarea cu găuri mici și îi storci bine.Dai usturoiul prin presă.  Amesteci toate ingredientele și frămânți bine, asezonând după gust. Le prăjești în ulei și le pui pe hârtie...

Musaca

In Mancaruri cu carne la 24 Iul 2014

Se fierb cartofii în apă cu sare cam 20 de minute, nu trebuie să fie chiar fierți de tot. Se lasă la răcit. Se curăță. Ceapa se taie mărunt și se călește în ulei, apoi se adaugă carnea și se prăjește bine. La sfârșit se pune bulionul și se asezonează după...

Prăjitură cu mere…în coteț

In Prajituri la 13 Iul 2014

Aluat:  Amestecați făina cu praful de copt, bicarbonatul și cu untul scos din timp din frigider sa fie moale. Lucrați cu vârful degetelor. Separat,ouăle si zahărul se amestecă bine să se dizolve zahărul. Adaugati coaja de lamâie și esența de vanilie.Când...

Bavareza mea ciudata, asta-seara inventata

In Dulciuri la 17 Ian 2014

Se așază pișcoturile într-o tavă ca de friptură. Se pune gelatina la înmuiat cu sucul din compot. Se stoarce lamâia. Caisele se așază peste pișcoturi. Brânza se amestecă cu esența de vanilie, zahărul, coaja de lămâie și cu sucul de...

Pâine(plăcintă) cu dovleac și mălai

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2014

Amestecăm ingredientele uscate și, separat, pe cele umede. Le punem împreună și omogenizăm, apoi adaugăm, ardeii iuți tăiați mic, dovleacul tăiat cubulețe și mărul cubulețe. Amestecăm și turnăm în tava cu hârtie de copt. Nivelăm. Iese un aluat moale ca de chec....

Muffins: un aluat, 2 variante

In Prajituri la 5 Ian 2014

1 Incalziti cuptorul la 180C/160C ventilator / gaz 4. 2. Puneți făina, praful de copt si zaharul intr-un vas. Puneți ulei, ou, lapte și vanilie intr-un bol separat și amestecati pentru a omogeniza. Turnați ingredientele lichide în ingredientele uscate și se amestecă până...

Hencleș, adică niște cozonac săsesc

In Dulciuri la 3 Ian 2014

Se face aluatul de cozonac, amestecând drojdia uscată cu făina (lăsati așa vreo 15 minute). Frecați ouăle cu zahăr și sare, adăugați laptele cald și mirodeniile, apoi turnați peste făină și frământați. Untul topit, călduț, se adaugă mai spre sfârșit și se...

Cozonac franțuzesc(brioșă)

In Dulciuri la 29 Dec 2013

Se amestecă faina cu sarea și cu zahărul. Drojdia se diluează cu laptele călduț, apoi cu ouăle. Se toarna în făină lichidul si se amestecă bine(eventual cu robotul de aluat). Se adaugă untul, se amestecă. Se pune la cald până își dublează volumul. Se pune...

Tiramisu reteta cu fructe de pădure

In Prajituri la 25 Dec 2013

Tiramisu reţetă originală Se prepară o cafea tare și se lasă la răcit, apoi se strecoară. Se separă albusurile de gălbenușuri. Se pun zaharul și gălbenușurile împreună și se bat bine, adăugând apoi Amaretto și mascarpone. Se omogenizează bine. Albușurile...

Pâine gustoasă si lichii cu brânză

In Piine la 23 Dec 2013

Făina se amestecă cu drojdia uscată. Restul ingredientelor se adaugă în vas  si se amestecă bine, incăt sa fie omogenizate. Daca e nevoie, se mai pune puţină apă(depinde de făină).Acoperim vasul cu un şervet curat si lasăm la dospit la loc caldut ,circa o  oră....

Reteta de preparare a papanasilor prăjiţi din brânză de vaci

In Dulciuri la 22 Noi 2013

Reteta de preparare a papanasilor Se zdrobeşte brânza cu furculiţa, se amestecă toate. Se ia câte o linguriţă, se pune pe o planşetă sau foaie de plastic presărată cu făină.Se dă formă rotundă, apoi se turteşte ca la chiftele(grosime cam de 1 cm). În tigaie...

Mâncare din resturi de friptură

In Mancaruri cu carne la 19 Noi 2013

Se taie feliuţe prazul si ceapa si se călesc. Bucăţile de carne se taie beţişoare cam în stil "păstaie de fasole". Se adaugă în momentul când ceapa si prazul sunt călite. Se pun roşiile din conservă, laptele de cocos, condimentele dorite şi se dau la foc...

Conopidă la cuptor

In Mancaruri de legume la 25 Oct 2013

Spălaţi bine conopida şi o lăsaţi în apă rece să iasă eventualelel impurităţi. După ce aţi rupt-o bucheţele o puneti la fiert în apa clocotită cu sare şi adăugaţi 1 cană de lapte. Cât timp fierbe, 10 minute, porniţi cuptorul la 180 grade C. Pregătiţi şi...

Pizza picantă cu ciuperci

In Pizza la 18 Oct 2013

Se cerne făina si se amestecă în ea drojdia uscată. Se căleşte, cam de jumătate, ceapa tăiată felii subţiri în puţin ulei de care doriţi. Eu am pus ulei de măsline în care am ardei iute şi roşii uscate că e mai aromat. Se adaugă ciupercile felii şi...

Ciuperci cu ochiuri la microunde

In Aperitive / Garnituri la 7 Oct 2013

Ciupercile se taie felii şi se trag la tigaie cu unt sau ulei până scade apa lăsată de ciuperci. Eu am avut ciuciuleti gata căliti la tigaie. Cine doreşte poate pune puţin usturoi, iar la sfârşit pătrunjel verde tocat. Se pune în forme individuale. Pe fundul...

Pâine cu măsline

In Piine la 27 Aug 2013

Se amestecă făina cu drojdia şi se lasă 15 minute. Se dizolvă sarea în apă, se adaugă  în făină împreună cu uleiul şi oregano. Se frământă bine. La sfârşit se pun măslinele feliuţe şi se amestecă uşor. Se lasă la dospit 40 de minute, acoperit...

Prăjiură cu dulceaţă şi fulgi de ovăz

In Prajituri la 29 Iun 2013

Se preîncălzeste cuptorul la 180 de grade. Se amestecă untul lăsat la temperatura camerei cu zahărul, apoi cu ouăle. Se poate folosi mixerul. se adaugă faina amestecată cu praful de copt şi jumătate din dulceaţă. Se pun şi fulgii şi restul de dulceaţă. eu am pus 3 feluri...

Prăjitură cu vişine de la Alexandra

In Prajituri la 29 Iun 2013

10 gălbenuşuri se amestecă bine (până se fac spumă) cu 10 linguri de zahăr. Se adaugă o jumătate de pachet de unt la temperatura camerei şi se amestecă. Se pune zahărul vanilat, praful de copt şi se încorporează; apoi treptat uleiul. Se bat spumă 5 albuşuri cu 5...

Prăjitură cu ce ai prin casă

In Prajituri la 17 Mai 2013

Am bătut ouăle cu zahăr si iaurt, am pus puţină sare. Am adăugat untura, apoi celelalte ingrediente. A ieşit un aluat vârtos. Separat, am tăiat felii fructele si rubarba curăţată de coajă. Le-am amestecat cu aluatul si am turnat în tavă cu hârtie de copt. Am...

Terină de ficat şi ciuperci(drob)

In Ficat la 4 Mai 2013

Se taie ceapa mărunt si se căleşte de jumătate, apoi se adaugă ficatul feliuţe. Când îşî schimbă culoarea, se opreste focul. Eu am avut ciuperci opărite şi congelate, ciobăneşti, dar puteţi folosi de oricare. Se taie şi ele feliuţe şi se amestecă în...

Supă cremă de măcriş

In Supe la 3 Mai 2013

Se rup codiţele măcrişului, se curăţă cartofii şi ceapa. Se taie ceapa şi se căleşte 1 minut în unt, apoi se adaugă măcrişul şi se căleşte până se schimbă culoarea. Se pun cartofii tăiaţi felii subţiri şi se călesc puţin. Se sărează, se piperează. se...

Prăjitură cu iaurt şi mere

In Prajituri la 27 Apr 2013

Preîncălziţi cuptorul la 180°c. În castron bateţi bine ouăle, iaurtul, zahărul, vanilia, sarea, apoi treptat, uleiul. Cerneţi făina cu praful de copt si adaugati în castron, amestecând din nou. Vărsaţi aluatul într-o tavă rotundă...

Ciocolată aromată

In Dulciuri la 10 Apr 2013

Într-un castron se cerne făina şi laptele praf şi se omogenizează.  Într-o cratiţă de 3 l se pune zahărul, apa şi zeama de lămâie şi se fierb până dispare spuma şi se leagă ca la glazură. Se pune untul bucăţele şi se stinge focul. Se amestecă...

Pâine gustoasă cu pesto

In Piine la 8 Apr 2013

Se amestecă făina cu drojdia şi se lasă 15 minute. Apa se încălzeşte şi se dizolvă sarea în ea(cam o linguriţă). Se pun uleiul şi apa în făină şi se frământă 10 minute să se activeze glutenul. Se lasă la dospit să-şi dubleze volumul. Se fac 2 suluri...

Foi (de post) cu bulion

In Prajituri la 6 Apr 2013

Se amestecă toate ingredientele şi se frământă un aluat din care se fac 3-4 foi care se coc pe dosul tăvii. Aceste foi se pot umple cu orice cremă (dulceaţă, de post). Se lasă ceva timp să se înmoaie apoi se taie. Merg bine cu o cremă de griş în care se pune...

Cremă sau îngheţată de cacao

In Dulciuri la 5 Apr 2013

  Se face frişcă din smântână. Se pune gelatina la înmuiat conform instrucţiunilor. Pe aburi, se bat ouăle întregi cu zahărul şi cacaua. Se adaugă şi gelatina şi se mai ţine pe aburi până se topeşte. Se lasă la răcit. Când e aproape...

Aluat pufos de pizza

In Pizza la 17 Mar 2013

Pentru un a luat de pizza reusit procedam asa: Se amestecă drojdia cu zahăr, cu puţin lapte călduţ şi făină cât să iasă ca o smântână groasă. Când se umflă se pune în făină, se adaugă restul de ingrediente şi se frământă. Dacă e prea...

Pasta cu peşte şi brânză de vaci

In Salate la 14 Mar 2013

Se taie ceapa  cubuleţe şi se presară cu puţina sare, se amestecă. Se pune peştele zdrobit cu ulei cu tot. Şprotul se taie feliuţe şi se amestecă toate. La urma se pune treptat brânza de vaci şi sucul de lămâie.Încercaţi să vedeţi cu câtă brânză...

Prăjitură cu bucluc de 8 Martie 2013

In Prajituri la 8 Mar 2013

   Se curăţă şi se rad merele. Se aprinde cuptorul. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Peste gălbenuş se pune 1 lingură de zahăr şi se amestecă. Se adaugă treptat uleiul, apoi cacaua. Se pune restul ingredientelor, în afară de albuşuri. Acestea se bat bine cu...

Aluat franţuzesc de clătite

In Dulciuri la 1 Feb 2013

Intr-un  castron pune făina şi ouăle.Pune unt moale sau ulei  care nu le lasă să se prindă. Adaugă treptat laptele , amestecând cu telul. Pune şi zahărul vanilat şi sarea. Lasă să se odihnească 1 oră. Încălzeşte tigaia, unge-o cu unt/ulei . Varsă 1/2...

Afisate 1 - 30 din 90 retete    

Postari recente

publicat la 24.07.2014

Chiftele, pur și simplu

publicat la 24.07.2014

Musaca

publicat la 13.07.2014

Prăjitură cu mere…în coteț

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]