Ade200

1

Bucataras
incepator

Sebeş

Bucataras din 26.01.2011

RETETE90
PRIETENI38
Retete

Aluat de pizza cu vin şi oregano

In Pizza la 19 Ian 2013

Dizolvă drojdia în apă călduţă, adaugă vinul  alb. Pune faina în castron, fă loc în mijloc, pune uleiul, sarea, oreganul. Amestecă folosind degetele, adaugă drojdia. Amestecă până obţii o sferă, frământă energic. Pune pe planşetă,...

O salată delicioasă

In Salate la 11 Ian 2013

Taiaţi prazul rondele fine fără partea verde, castravetele felii şi presăraţi puţină sare. Spălaţi şi rupeţi frunzele de spanac sş le presăratţ peste celelalte. Avocado îl tăiaţi în 2 şi luaţi bucăţele cu linguriţa pe care le împrăştiaţi peste salată,...

Perle din brânză

In Dulciuri la 10 Ian 2013

Aluatul: Se amestecă făina cu drojdia uscată şi se lasă 15 minute. Se bat ouăle cu sarea. Se încălzeşte laptele, se adaugă untul, zahărul şi coaja de lămâie şi se amestecă în ouăle bătute, apoi se toarnă peste făină şi se frământă bine. Se adaugă si...

Hummus bi tahini

In Mancaruri de post la 9 Ian 2013

Scurge năutul, acoperă-l cu apă rece  şi fierbe-l. Când e fiert, scurge apa, dar păstreaz-o pentru a mai subţia pasta obţinută.  Pune năutul, tahini, sucul de lămâie şi usturoiul zdrobit  în robot.  Adaugă puţină apă de la fiert...

Plăcinte ţărăneşti

In Dulciuri la 8 Ian 2013

Se amestecă făina cu drojdia şi se lasă 15 minute. Se pune unsoarea, uleiul peste făină. Zahărul şi sarea se dizolvă în apa călduţă care se toarnă peste grăsime si se frământă un aluat. Se lasă la crescut 30 de minute. Se împarte aluatul în 10 şi se...

Galette des rois(varianta mea)

In Prajituri la 6 Ian 2013

Amestecă untul moale cu migdalele pudră şi cu zahărul. Adaugă pe rând ouăle, după ce e bine încorporat primul. Pentru a-i da o nota crocantă, se pot adăuga cam 50 g de migdale întregi tăiate cu cuţitul Pune o foaie de hârtie de copt pe o tavă sau pe o...

Ochi de păun

In Prajituri la 3 Ian 2013

Se amestecă ingredientele pentru aluat. Se întind 2 foi, cam de 15 cm lăţime fiecare. Pe margini se pun vişinele fără sâmburi şi se rulează aluatul peste vişine.  Se bat albuşurile spumă tare cu zahărul, apoi se încorporează uşor nucile. In mijloc se unge...

Pâine germană cu chimen

In Piine la 2 Ian 2013

Cerne făina. Amestecă drojdia cu zahărul şi 5 linguri de apă călduţă. Lasă până se dublează volumul. Cu restul de apă şi cu sarea bate ouăle. Adaugă untul, unsoarea, chimenul şi frământă. Dacă aluatul se lipeşte, mai adaugă 1-2 linguri de făină; dacă e...

Salată detoxifiantă

In Salate la 1 Ian 2013

Se taie ceapa roşie felii subţiri şi se pune sare. Se rupe salata după dorinţă, rodia se taie în două şi se bate cu o lingură să iasă seminţele. Se taie în două roşiile, în feliuţe ardeiul  şi surimi. Se amestecă toate si se pune ulei de măsline si oţet...

Gingerbread/Turtă dulce Canada

In Dulciuri la 29 Dec 2012

Cerne făina, scorţişoara, cuişoarele, ghimbirul şi bicarbonatul într-un castron. Amestecă untul cu zahărul până se omogenizează/dizolvă. Adaugă ouăle pe rând, apoi mierea. Adaugă cu grijă făina, câte puţin, şi amestecă până se...

Aluat de choux à la crème sau ecler (pas cu pas)

In Prajituri la 26 Dec 2012

Vărsaţi laptele, apa,zahărul, sarea, untul într-o cratiţă şi aduceţi la punctul de fierbere. Când amestecul e fierbinte, luaţi cratiţa de pe foc şi adăugaţi făina. Amestecaţi energic şi repede până se încorporează bine făina. Puneţi iar cratiţa pe foc...

Keksuri(biscuiţi)

In Prajituri la 23 Dec 2012

Se freacă ouăle întregi cu zahărul şi mirodeniile. Mirodeniile de turtă dulce nu sunt obligatorii, le puteţi pune sau nu, după dorinţa fiecăruia. Se adaugă smântâna, margarina moale/unt şi se omogenizează bine. Se încorporează şi făina şi se...

Un aluat, mai multe variante

In Piine la 14 Dec 2012

Se amestecă făina cu drojdia şi se lasă 15 minute.Se pune sarea şi 1 linguriţă de zahăr în apa caldă, uleiul  şi se frământă un aluat care se lasă la dospit până îşi dublează volumul. Umpluturile se prepară înainte, cel puţin varza. Se...

Empanada gallega

In Aperitive / Garnituri la 9 Dec 2012

Se călesc în ulei: ceapa, ardeiul,carnea(dacă nu e deja făcută). Ciupercile se fac separat pentru că lasă multă apă. Se unesc toate şi se adaugă roşiile tăiate bucăţele şi sucul din cutia lor. Se fierb până  cam 10 minute împreună.Se potrivesc de gust,...

Muffins cu bucăţi de ciocolată

In Prajituri la 1 Dec 2012

 Se amestecă ingredientele uscate: făină, zahăr, sare, praf de copt şi bicarbonat. Separat se amestecă ingredientele lichide. Se combină ambele fără să amesteci prea mult. La sfârşit se adaugă ciocolata uşor. Se pune în formele specifice care au fost...

Biscuiţi şpriţaţi săraţi sau sărăţele

In Aperitive / Garnituri la 25 Noi 2012

Se amestecă unsoarea de porc, brânza rasă, chimenul. Făina se amestecă bine cu drojdia cu 15 minute înainte. Se adaugă la prima compoziţie. Se tapetează tava cu 2 coli de hârtie albă mai subţire, format A4. Se da prin maşina de tocat cu forma respectivă de...

Supă de conopidă şi praz, varianta exotică

In Supe la 24 Noi 2012

Se taie prazul felii subţiri şi se căleşte în puţin ulei alături de ardeiul tăiat feliuţe şi de usturoiul tocat. Separat se dă apa în clocot, se pune puţină sare şi se adaugă conopida feliată sau bucheţele. Se toarnă prazul peste conopidă şi se fierb...

Plăcintă cu dovleac

In Prajituri la 20 Noi 2012

Zahărul se bate cu ouăle întregi, se adaugă treptat uleiul şi se amestecă bine. Se adaugă piureul de dovleac şi se amestecă din nou. Ingredientele uscate se amestecă separat, apoi se adaugă la compoziţie. Se unge tava cu grăsime şi se pune hârtie de copt sau 2 coli...

Chifteluţe franţuzeşti

In Vita la 19 Noi 2012

Mărunţiţi alunele, dar nu le faceţi pudră. Amestecaţi toate ingredientele bine cu măna, fără ulei. Faceţi chifteluţe cu mâna udată să nu se prindă. Prăjiţi chifteluţele într-o tigaie antiadezivă în care aţi pus uleiul. Le întoarceţi pe toate...

Două dintr-o lovitură:lipie şi pizza

In Pizza la 19 Noi 2012

Făina şi sarea se amestecă, se pun apoi apa caldă şi uleiul treptat. Drojdia se mărunţeşte cu zahărul, apoi se dilueaza cu laptele şi se adaugă la aluat. Se frământă cam 10 minute şi dupa aceea se lasă la crescut o oră (sau până îşi dublează volumul). Mie mi-a...

Pâine de casă

In Piine la 19 Noi 2012

Se cerne făina. Se dizolva drojdia cu zahăr si lapte. Se amestecă si niste faină în drojdie. Sarea se dizolvă în apa caldă si se amestecă in făină. se pune uleiul si laptele rămas. Când drojdia începe să se umfle,se amestecă şi ea în aluat. Se...

Doua prăjituri rapide cu mere sau alte fructe

In Prajituri la 11 Noi 2012

1. Amestecaţi toate ingredientele, apoi adăugaţi merele în bucăţele mici.  Amestecaţi din nou. Coaceţi în tavă unsă cu unt, 40-50 de minute până se aureşte bine. 2.Amestecaţi toate ingredientele, apoi adăugaţi fructele în bucăţele mici....

Zacuscă de fasole boabe(pregătită dietetic)

In Conserve la 4 Noi 2012

Fasolea se pune la înmuiat în apă rece, după ce se spală bine. Se fierbe fasolea până se moaie bobul şi se lasă la răcit. Ardeiul se spală ,se curăţă şi se taie felii mai mari. Morcovul se fierbe până se moaie şi ceapa la fel.  Intr-o cratiţă...

Plăcintă cu prune şi brânză de vaci

In Prajituri la 21 Oct 2012

  Am curăţat prunele si le-am rupt în 2. Adevărul e că nu le-am cântărit! Cuptorul îl aprindeţi după ce desfaceţi prunele. Am bătut ouăle cu sarea, apoi cu uleiul.Folosiţi telul pară la acest aluat! Am adăugat laptele şi brânza de vaci, am...

Gogoşari în sos

In Conserve la 21 Sep 2012

Se curăţă gogoşarii şi se taie felii subţiri, eu i-am dat pe răzătoare. Se amestecă restul ingredientelor si se dau vreo câteva clocote. Se fierb gogoşarii în 3 reprize , 7-10 minute, să se înmoaie bine. Pe măsură ce se fierb, se torn în borcane...

Ardei copţi la borcan

In Conserve la 17 Sep 2012

Coaceţi ardeii (se pot coace şi în tava din cuptor, dar să-i întoarceţi). Îi închideţi intr-o pungă sau într-un vas acoperit pentru că aburii ajută la o curăţare mai uşoară. Curăţaţi de coajă, scoateţi sâmburii, lăsaţi să se scurgă 1-2 ore...

Sos turbat

In Conserve la 7 Sep 2012

Am tăiat ceapa felii şi am călit-o în ulei, apoi am tocat-o cu blenderul. Toate celelalte legume curăţate le-am dat prin maşina de tocat. Am pus sarea şi am fiert la foc mic vreo 2 ore. Atunci am pus oţetul si restul aromelor, am pus blenderul în compoziţie si a devenit sos....

Biscuiţi şpriţaţi

In Prajituri la 5 Sep 2012

Se amestecă toate şi apoi se dau prin maşina de tocat la care se ataşează forma specială de biscuiţi. Maşinile de tocat electrice au şi ele forme de biscuiţi şpriţaţi, eu cu aceasta i-am făcut de data asta. Se găsesc în magazine forme şi pentru maşinile de tocat manuale,...

Ciorbă la sticlă

In Conserve la 3 Sep 2012

Se dau roşiile prin separator şi se pun la fiert. Se dau prin maşina de tocat/robot/răzătoare sau se taie mărunt şi se adaugă în bulion. Se fierb o oră amestecând să nu se prindă. Se adaugă sarea, frunzele tăiate mărunt şi se mai fierbe 10-15 minute. Se pune...

Ciorbă de fasole verde(de post)

In Ciorbe la 13 Iun 2012

Se curăţă şi se taie legumele, după forma dorită. Se pu în apă la fiert, cu puţină sare. Când clocotesc se pune fasolea ruptă bucăţele. Când sunt toate fierte, se adaugă borşul care a fost fiert separat înainte. Se stinge focul după ce mai dă...

Afisate 31 - 60 din 90 retete    

Postari recente

publicat la 24.07.2014

Chiftele, pur și simplu

publicat la 24.07.2014

Musaca

publicat la 13.07.2014

Prăjitură cu mere…în coteț

 

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]