Dya Daniela Andrei

5

Bucataras
senzational

Galati

Bucataras din 25.10.2010

RETETE650
PRIETENI164
Retete

Ostropel de pui cu mamaliguta "imbracata" in branza de oi

In Pui la 3 Sep 2017

Am dezosat pulpele si le-am taiat in bucati potrivite, le-am rumenit usor si am adaugat ceapa, usturoiul si ardeiul taiate in cuburi mici. Le-am calit pentru aproximativ 10 minute, dupa care am adaugat rosiile taiate cuburi si am condimentat cu sare si piper, am presarat cimbrul si am stins cu...

Desert kataif cu alune si fistic

In Dulciuri la 27 Aug 2017

Se asaza cuiburile de fidea intr-o tava de cuptor (eventual tapeta cu hartie de copt) si se adauga untul taiat cuburi. Deasupra se presara alunele tocate nu foarte marunt. Se coace apoi pana ce se rumeneste usor fideaua. In tot acest timp se pregateste siropul. Intr-o craticioara, se adauga...

Lasagna cu ciuperci si piept de pui

In Lasagna la 23 Aug 2017

Ciupercile se curata si se spala foarte bine in apa rece. Se asaza intr-o sita pentru a elimina surplusul de apa, dupa care se toaca marunt si se calesc pentru 15-20 de minute, alaturi de ceapa, morcov si ardeiul capia. Se adauga carnea tocata de pui si se condimenteaza dupa gust cu sare si...

Saratele cu unt

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2016

  Într-un vas încăpător, se rade brânza. Se amestecă cu cele patru ouă şi cu untul moale (păstrat la temperatura camerei). Se presară făina şi se frământă un aluat elastic ce se va păstra la rece cateva ore. Din aluatul obtinut, se...

Crinkles cu portocala

In Dulciuri la 30 Dec 2016

Într-o crăticioară, se topeşte untul, la foc mic. Se adaugă ciocolata ruptă în bucăţi mici şi se amestecă continuu, pentru a evita arderea. După omogenizarea completă, se opreşte focul şi se lasă să se răcorească 5 minute (la temperatura camerei)....

Biscuiti (crinkles) cu lamaie

In Dulciuri la 30 Dec 2016

Untul (la temperatura camerei) se taie cuburi (într-un vas, desigur), se adaugă zahărul şi coaja de lămâie. Se mixează până ce se obţine o compoziţie spumoasă. Se încorporează oul şi se presară sarea. Treptat, se adaugă făina cernută şi praful de copt,...

Faguri

In Prajituri la 11 Oct 2016

Intr-un bol, spargem cele 6 oua si presaram zaharul. Se adauga apoi uleiul, laptele si faina, praful de copt si esentele. Mixam pana aluatul obtinut este omogen. Consistenta este ca cea a checului, o idee mai densa. Forma de faguri se unge cu putin ulei si se asaza pe ochiul aragazului,...

Fursecuri Shortbread

In Dulciuri la 20 Sep 2016

Intr-un bol, punem untul taiat cuburi, presaram zaharul, coaja rasa de portocala si  adaugam semintele de la pastaia de vanilie. Cernem faina peste ingredientele aflate in bol si framantam totul pana la omogenizarea completa. Din aluatul obtinut intindem o foaie de cel putin 0,5 cm...

Cornulete cu rahat

In Dulciuri la 19 Sep 2016

Intr-un bol, cernem faina de grau si presaram putina sare. Drojdia o pasam cu zaharul tos si cu cel vanilat si o lasam 10-15 minute intr-un loc caldut. Formam o adancitura in faina cernuta, turnam drojdia si o acoperim cu putina faina. Incorporam rand pe rand, ouale, laptele si untura....

Lasagna cu pui

In Lasagna la 19 Sep 2016

Tocam ardeii, rosiile si ceapa. Calim legumele pentru 10 minute aproximativ, adaugam sucul de rosii, condimentele si busuiocul tocat, continuand fierberea pentru 5 minute. Punem pieptul de pui tocat, amestecam cu grija si pastram vasul pe foc pana ce carnea se patrunde suficient. Intr-o...

Salata de vinete cu ardei copti

In Salate la 13 Aug 2016

Se coc vinetele si ardeii, uniform. Se curata de coaja si se lasa sa se scurga de zeama, intr-o sita. Vinetele se toaca fin (cu cutitul), iar ardeii se taie in cuburi mici. Se asaza totul intr-un bol si se adauga uleiul si usturoiul maruntit. Se condimenteaza, dupa gust, cu nucsoara,...

Banane caramelizate cu inghetata de vanilie

In Dulciuri la 25 Iun 2016

Intr-o tigaie intinsa se topeste untul, la foc mic. Se adauga coniacul/romul si zaharul, amestecandu-se continuu, pana ce se topeste complet. Se opreste focul si se adauga bananele, taiate in doua, pe lung. Se trec bananele, pe ambele parti, prin zaharul caramelizat. Se scot pe...

Inghetata cu fructe de padure

In Dulciuri la 25 Iun 2016

Incepem prin a pregati frisca: smantana se mixeaza pana ce incepe sa isi mareasca volumul. Se adauga doua linguri cu zahar, semintele de vanilie si se mixeaza la viteza mare pana ce se ingroasa. Pentru consistenta se pot adauga cateva picaturi de zeama de lamaie. (Se pastreaza la rece minim o...

Clatite cu inghetata si ciocolata

In Dulciuri la 25 Iun 2016

Pentru inghetata: Intr-un robot de bucatarie adaugam iaurtul, mierea de albine si fructele congelate. Se paseaza pana la incorporarea completa. Se toarna intr-o cutie/vas si se pastreaza la congelator pentru una-doua ore. Pentru pregatirea clatitelor: Într-un bol   adaugam...

Mazare cu legume si piept de pui

In Pui la 25 Iun 2016

Pieptul de pui se taie cuburi si se rumenesc usor. Se adauga legumele tocate, cartofii taiati cuburi si rosioarele. Se calesc usor, se adauga mazarea si supa de pui (preparata in casa). Se fierbe la foc mic aproximativ 20 de minute. Se sareaza dupa gust si se adauga sucul de...

Chiftelute cu sos

In Mancaruri cu carne la 25 Iun 2016

Se pregatesc chiftelutele asa cum va doriti. O sugestie o gasiti aici Chiftelute cu susan . Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in ulei pana devin translucide. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se adauga chiftelutele si apa/supa de legume. Se fierb pana sunt bine...

Chec de cacao cu nuca

In Dulciuri la 25 Iun 2016

Zaharul se bate spuma cu albusurile. Se adauga semintele de vanilie si coaja de portocala, iar apoi, rand pe rand galbenusurile, uleiul si laptele, faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaoa. Se mixeaza pana la omogenizarea completa. Se incorporeaza jumatate din cantitatea de...

Spanac cu legume

In Mancaruri de post la 25 Iun 2016

Legumele se toaca marunt si se calesc in cateva linguri cu ulei. Peste acestea se adauga spanacul bine curatat si spalat cu apa rece. Se acopera vasul pentru a fierbe inabusit pana ce spanacul se patrunde usor. Se sareaza dupa gust, se adauga sucul de rosii si se continua fierberea inca...

Castraveti murati

In Muraturi la 25 Iun 2016

Se spala castravetii si se asaza in borcan, uniform. Se adauga florile de marar, se presara sarea si se toarna apa. Se inchide cu un capac si se pastreaza peste noapte intr-un loc racoros. Zeama se vantura de cateva ori, cand incepe sa devina tulbure. Se servesc cum va place! :)

Batoane cu mac

In Dulciuri la 25 Iun 2016

Din ingredientele date se framanta un aluat elastic, nelipicios. Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul. Se imparte apoi in 8 bucati egale din care se intinde cate o foaie subtire. Fiecare foaie se umple cu bucati de rahat sau crema (obtinuta din amestecarea albusurilor cu cacao...

Spaghetti cu sos

In Spaghete la 25 Iun 2016

Se taie cuburi/felii ardeiul rosu, ardeiul iute, ceapa si sunculita. Se rumenesc in 2 linguri cu ulei si se adauga rosiile pasate/bulionul. Se sareaza dupa gust, se omogenizeaza si se pastreaza pe foc aproximativ 10 minute. Dupa oprirea focului se presara busuioc proaspat. Pastele se pun la...

Tarta cu branza si fructe de padure

In Prajituri la 15 Iun 2016

Se cerne făină, se adaugă ouăle, zahărul şi untul. Se presară bicarbonatul şi drojdia.Se presara coaja rasa de lamaie si portocala. Se toarnă apa şi se frământă un aluat elastic, nelipicios. Se ţine la rece aproximativ două ore, după care se întinde o foaie nu...

Varza cu carne de gasca

In Rata la 14 Iun 2016

Spălăm foarte bine carnea şi o punem apoi la fiert, într-o oală de 5 litri. Adunăm spuma formată ori de câte ori este necesar. Tăiem varza fideluţă şi o adăugăm în oală, când apa în care a fiert carnea a ajuns la un sfert din cantitatea iniţială....

Supa cu dovlecei

In Supe la 14 Iun 2016

Carnea de pui se fierbe într-o oală cu 4 litri de apă, timp de 20-30 de minute, adunând pe parcurs spuma formată în timpul fierberii. Între timp, tăiem cartofii şi dovleceii în cuburi mai mari şi tocăm restul legumelor. Le adăugăm peste carnea de pui şi...

Chifteluţe cu susan

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2016

Intr-un bol mai mărişor adăugăm, rand pe rand, carnea şi ouăle, verdeţurile tocate mărunt, usturoiul pisat şi susanul. Presărăm sarea şi piperul după gust şi amestecăm compoziţia până se omogenizează complet.   Formăm apoi chifteluţele cu ajutorul unei...

Chifteluţe cu sos alb

In Porc la 14 Iun 2016

Din ingredientele date, pregătim compoziţia pentru chifteluţe. Formăm apoi chifteluţele cu ajutorul unei linguriţe, le tăvălim prin făină şi le prăjim uniform. Le scoatem pe un şervet de hârtie pentru a se absorbi uleiul în exces.   Pentru sos, topim untul...

Ghiveci de legume la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 14 Iun 2016

Tăiem carnea în cuburi potrivit de mici, o stropim cu puţin ulei (două linguri), o aşezăm în vasul slow cooker-ului Crock-Pot -ului şi setăm timpul pentru o oră jumătate folosind funcţia high. Adăugăm apoi legumele tăiate în rondele/cuburi potrivite,...

Rulouri cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2016

Topim untul, la foc mic. Adăugam macul şi amestecăm uşor. Întindem foile de plăcintă (aşezate una peste alta) şi le ungem cu ou bătut. Întindem apoi feliile de bacon şi de caşcaval, presărăm ceapa verde şi rulăm cu grijă.    Pentru a nu se desface,...

Rulouri cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2016

Tocăm ghebele mărunt şi le prăjim pentru 10 minute aproximativ, atât cât să se rumenească uşor.  Întindem foile de plăcintă (aşezate una peste alta) şi le ungem cu un ou bătut spumă. Presărăm jumătate din cantitatea de caşcaval şi ceapa verde tocată...

Pui in sos cu mere

In Pui la 14 Iun 2016

Puiul se aşază într-un vas pentru cuptor, se unge cu ulei şi se condimentează uniform cu sare, chilli şi rozmarin după gust. Usturoiul se feliază şi se introduce din loc în loc, sub piele. Se adaugă sucul de roşii şi se întinde pe toată suprafaţa puiului. Se...

Afisate 1 - 30 din 650 retete    

Postari recente

publicat la 27.08.2017

Desert kataif cu alune si fistic

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Iti schimbi religia cum isi schimba altii sosetele si esti dependent de tehnologie. Iti pasa putin spre deloc de parerea altora. Ei sunt doar muritori de rand care nu au vazut niciodata interiorul unei nave extraterestre. Tu ai fost adus pe aceasta planeta sa ne mantuiesti de pixuri si creioane intru slava vesnica a Sfantului iTouch, iPad, iMouse, admin!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]