Ostropel de pui cu mamaliguta "imbracata" in branza de oi

de Dya Daniela Andrei in Pui, 3 Sep 2017 | 2303 vizualizari

 

Zilele acestea, reteta Gabrielei 
https://www.bucataras.ro/retete/ostropel-de-pui-72926.html
m-a ispitit atat de mult, incat nu am mai putut rezista si am pregatit-o si eu, pentru fete mai ales! Au mancat nesperat de bine, ba chiar Robi cea mica, dupa ce a mancat o portie dubla a furat-o si pe cea Rebecai :) Nu am scapat fara promisiunea de a le gati, din nou!, cat mai curand.
Am ales sa folosesc vinul alb in locul otetului balsamic, am adaugat o jumatate de ardei capia rosu, si am renuntat la sosul de soia, boiaua de ardei iute si la foile de dafin, nu pentru ca nu mi-ar fi placut, ci doar pentru a evita o aroma puternica, riscand astfel ca fetele sa nu mai manance.
 
Am servit ostropelul alaturi de mamaliguta calda, imbracata in unt si branza de oi!

 

INGREDIENTE

Ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 6 pulpe de pui
  • ½ ardei capia rosu
  • 4-5 rosii de gradina
  • O ceapa alba mare
  • O capatana de usturoi
  • 200 ml suc de rosii
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml supa de pui/apa (daca este necesara)
  • O lingurita cu cimbru
  • Cateva frunzulite de busuioc verde
  • Sare si piper dupa gust

Pentru mamaliguta ne este necesar sa adaugam:

  • 100 gr unt
  • 200 gr branza de oi sarata
  • 100 gr cascaval ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui cu mamaliguta "imbracata" in branza de oi:

Am dezosat pulpele si le-am taiat in bucati potrivite, le-am rumenit usor si am adaugat ceapa, usturoiul si ardeiul taiate in cuburi mici.


Le-am calit pentru aproximativ 10 minute, dupa care am adaugat rosiile taiate cuburi si am condimentat cu sare si piper, am presarat cimbrul si am stins cu vin alb.


Cand a inceput sa fiarba, am colorat cu suc de rosii si am adaugat putina apa, lasand ostropelul pe foc pana ce a scazut suficient. Dupa ce am oprit focul, am presarat cateva frunzulite de busuioc verde tocate marunt.


Intre timp, am pregatit mamaliguta (in modul clasic). Am incorporat untul si am presarat branza trecuta prin razatoare. Am amestecat-o usor si am pus-o intr-un vas termorezistent. Am copt-o pentru 20 de minute aproximativ. Cand am scos-o din cuptor, am presarat cascavalul ras.


Am servit ostropelul alaturi de mamaliguta calda.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui cu mamaliguta "imbracata" in branza de oi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

kytz 1

09.09.2017, 10:16

Ce preparat gustos!!!

Valclaudia 1

12.10.2017, 20:57

foarte bine arata!

mihaelar63 1

05.06.2018, 13:13

Asta numesc eu mancare adevarata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Rulouri de mamaliga cu carne de pui