Chifteluţe cu sos alb

de Dya Daniela Andrei in Porc, 14 Iun 2016 | 3613 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru chifteluţe:

  • 2 ouă mari
  • 1 kg carne tocată de porc
  • 1 legatură de mărar
  • 1 legatură de pătrunjel
  • usturoi,
  • sare şi piper după gust
  • făină albă de grâu
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru sos ne sunt necesare:
  • 200 ml lapte (fiert)
  • 100 gr unt (85% grăsime)
  • 2 linguri cu făină albă de grău
  • 4-5 linguri cu smantână
  • Sare după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluţe cu sos alb:

Din ingredientele date, pregătim compoziţia pentru chifteluţe. Formăm apoi chifteluţele cu ajutorul unei linguriţe, le tăvălim prin făină şi le prăjim uniform. Le scoatem pe un şervet de hârtie pentru a se absorbi uleiul în exces. 

Pentru sos, topim untul într-o crăticioară, presărăm făina şi amestecăm energic, pentru a evita formarea cocoloaşelor. Adăugăm smântana şi omogenizăm. Turnăm apoi laptele puţin câte puţin, amestecând continuu.

Lăsăm sosul pe foc pentru 5 minute. Potrivim de gust cu sare şi adăugăm chifteluţele. Continuăm fierberea înca 5 minute aproximativ.

Se şerveşte cald. Poftă bună

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluţe cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

15.06.2016, 20:53

Cat de bune sunt si ce imi plac!

- Andreea - 1

16.06.2016, 16:58

Dya Daniela Andrei 1

23.06.2016, 22:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocana de gnocchi cu carne de porc